marți, 9 mai 2017

Satelitul BulgariaSat-1 este pregătit pentru lansarea din această vară

BulgariaSat-1, primul satelit de telecomunicații din istoria Bulgariei, a finalizat cu succes toate procedurile majore de asamblare și testare la Space Systems / Loral (SSL) din Palo Alto, California. Satelitul este în curs de pregătire pentru a fi trimis la baza de lansare din Cape Canaveral.

Satelitul va fi poziționat în orbită la 36.000 km deasupra Pământului, furnizând servicii de televiziune și comunicații care acoperă Balcanii și alte regiuni europene.

Înainte de începerea pregătirilor pentru transport, tehnicienii SSL și Bulgaria Sat au efectuat mai multe verificări finale ale satelitului BulgariaSat-1.

"Suntem extrem de mulțumiți de finalizarea cu succes a tuturor procedurilor de testare și vom continua cu mutarea satelitului către baza de lansare. În prezent, suntem în faza de planificare a ferestrei de lansare, probabil la jumătatea lunii iunie 2017. Primul satelit bulgar de comunicatii geostaționare din istoria Bulgariei va oferi servicii de telecomunicații clienților din Bulgaria, din Balcani și din alte părți ale Europei", a spus Maxim Zayakov, CEO al Bulsatcom și Bulgaria Sat.


Satelitul va fi ambalat cu atenție într-un container cu echipamente de înaltă tehnologie, înainte de a fi livrat către baza de lansare din Cape Canaveral, Florida. Containerul asigură faptul că aerul din jurul satelitului nu conține particule și că temperatura și umiditatea din recipient sunt reglate constant.

Când satelitul va ajunge la baza de lansare, echipele SSL, SpaceX și Bulgaria Sat vor lucra împreună pentru a integra satelitul într-o rachetă SpaceX Falcon 9. După lansarea pe orbita de transfer, satelitul va folosi propulsoarele sale pentru a ajunge în poziția finala pe orbită geostaționară. În termen de 30 de zile de la lansare, satelitul va fi operațional și pregătit să transmită un număr mare de programe tv pentru utilizatorii finali.

BulgariaSat-1 este un satelit geostaționar de comunicații, operat de Bulgaria Sat și fabricat de SSL pe baza platformei de satelit SSL 1300. Va fi pozitionat pe orbită la 1,9° Est ( inițial era 1,2° Vest, dar această nouă poziție a fost aleasă din cauza sateliților Thor 5, 6 și Intelsat 10-02).

Sarcina sa utilă este formată din 30 de transpondere BSS ( Broadcasting Satellite Service) in Banda KU pentru retransmisie televiziuni de înaltă definiție și 2 transpondere FSS (Fixed-satellite service) tot in banda Ku, pentru servicii prin satelit. Transponderele oferă bandă de 33MHz și 36MHz, downlink între 11.3-12.6 GHz și uplink între 17.3-18.1 GHz și 13.2-14.1 GHz.

Satelitul va fi alimentat de șase panouri solare, care împreună vor genera 10 kW. Este proiectat pentru a oferi service timp de 15 ani, dar va avea combustibil pentru peste 20 de ani, datorită capacităților vehiculului de lansare SpaceX F9 și lansării efective pe orbita de transfer sincron (SSTO).


11 comentarii despre subiectul „Satelitul BulgariaSat-1 este pregătit pentru lansarea din această vară”:
Bodo

Numai in Romania autoritatile nu baga bani intr-un satelit romanesc...

Anonim

Bravo lor ..au reusit si acum ca si in vremurile apuse sa fie peste noi la acest capitol si sa jintuim ca in trecut la programele lor si iar am ajuns sa dam bani de bani la vecinii nostrii sa ne inchirieze transpondere tv ..etc pentru ca noi si autoritatile competente omit sa avem un satelit propriu atat de necesar pentru media romaneasca!!!

Anonim

satelitul este lansat de bulsatcom o companie privata din tara vecina.sa nu mai spun ca bulsatcom este cel mai puternic operator pe piata tv de la bulgari.

Anonim

Asta inseamna ca vor fi mai multe transbordere libere pentru Telekom pe helles.

Anonim

ce programe se poate acest satelit sant sanse sa vedem programe romanesti

Anonim

A avea un satelit propriu național ar trebui să fie atât o chestiune de interes strategic cât și de mândrie națională.

Anonim

Fantastic !

Anonim

E fantastic!Anul acesta se lanseaza si Hellassat 3(care in ciuda numelui are doar un canal cipriot).Cine va plati transponderele hellassatului si chiar bulsatului?

Anonim

Lansarea satelitului Bulgaria Sat a fost amânata, probabil pentru 23 sau 24 iunie 2017, din cauza unei valve defecte la racheta de lansare.

Anonim

Satelitul Bulgaria Sat-1 a ajuns la poziția 1,9 grade Est. Dacia totul va fi în regula, din luna august 2017 va putea sa emită comercial.

Mitrov

Noi teste tehnice sunt în curs de desfășurare pe noul satelit bulgar de telecomunicații Bulgariasat 1. Operatorul de sateliti Bulsatcom testează primele transpondere. Trei transpondere în standardul DVB-S cu parametri diferiți au fost activi. Multiplexurile nu oferă încă programe.

parametrii tehnici:

12303 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S / QPSK
12380 GHz, pol . H, SR 30000, FEC 7/8, DVB-S / QPSK
12,456 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 7/8, DVB-S / QPSK

Bulgariasat 1 are un total de 32 de transpondere cu lărgime de bandă de 33 și 36 MHz.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile