miercuri, 10 mai 2017

Televiziunea Euronews, împărțită în 12 canale separate

Euronews a început să pună în aplicare o nouă etapă a planului său strategic: televiziunea va fi împărțită în 12 canale separate.

Între 10 și 24 mai 2017, această nouă strategie va cauza sfârșitul semnalului video în multiple limbi, care a stat la baza strategiei Euronews de la lansarea sa în anul 1993. Acest multiplex va fi înlocuit cu 12 canale separate, care vor permite furnizarea de conținut personalizat și localizat.

În prezent se desfășoară un program de cinci luni, care va ajuta la îmbunătățirea competențelor a 430 de jurnaliști și a personalului tehnic. Euronews își restabilește strategia comercială cu o ofertă de programe îmbunătățită și cu soluții inovatoare de conținut, pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale pieței de publicitate.

Planul Euronews Next va fi implementat pe deplin în lunile următoare și va include de asemenea lansarea de noi produse și servicii, inclusiv subdomenii distincte ale website-ului și o suită de noi programe.

Interesant este faptul că Euronews a început să pună în aplicare deja strategia Next cu mult înainte ca radiodifuzorul american NBC Universal să cumpere o cotă de 25% din televiziune, pentru suma de 30 de milioane de dolari, cu scopul de a dezvolta canalul tv.

"Cu Euronews Next, personalizarea este la baza acestei transformări. Euronews își va adapta producția la nevoile consumatorului pe care îl servește. Datorită unei investiții substanțiale în capacitățile și operațiunile de bază ale Euronews, creăm o organizație robustă, agilă și inovatoare, pentru a deveni cel mai bun brand global de știri, prin reinventarea abordării noastre privind jurnalismul, de la producție la distribuție. Cu viziunea noastră de a acționa la 360°, care cuprinde tehnologie digitală și televiziune, vom fi mai profunzi, mai rapizi și mai axați pe imagine, generând conținut și formate adaptate pentru platformele care au sens pentru public, prin intermediul strategiei personalizate de piață. Pentru că trăim într-o lume alimentată de proliferarea conținutului și a punctele de vedere diferite, la Euronews avem convingerea fermă că diversitatea punctelor de vedere este cel mai bun răspuns pentru a crea echidistanță. În contextul actual, suntem convinși că este mai important ca oricând să lăsăm publicul să-și formeze propria opinie. La Euronews, ne propunem să dăm putere oamenilor în loc să le impunem o perspectivă unilaterală. Misiunea și echipa noastră reflectă ADN-ul nostru european "unit în diversitate". Acesta este motivul pentru care Euronews este cea mai calificată marcă de știri din lume, capabilă să împărtășească cu adevărat informație și să analizeze opinii diverse asupra evenimentelor. Pentru că toate părerile contează, Euronews este All Views", a declarat Michael Peters, CEO Euronews.

Euronews dorește să prezinte știrile într-un mod mai individual și mai localizat. Dar cu toate acestea, nu a închiriat capacități suplimentare de transmisie prin satelit. Prima victimă a acestor schimbări este versiunea germană, care nu va mai fi recepționată prin satelit. Spectatorii Euronews din Germania, care receptionau canalul de știri prin sateliții Astra, au fost confuzi miercuri, deoarece coloana sonoră germană s-a transformat într-una în limba franceză. Pentru a viziona versiunea germană a Euronews, spectatorii sunt acum dependenți de tv prin protocol IP, cablu tv sau vizionare online.


De asemenea, versiunile în limbile portugheză, spaniolă și turcă sunt distribuite prin aceste medii de transmisie. Versiunile în limba engleză, franceză, greacă, maghiară, italiană și rusă sunt difuzate și prin satelit. Prin sateliții Hotbird, versiunea engleză este disponibilă în HD și SD.

Mai jos găsiți câteva link-uri cu exemple de versiuni live ale Euronews:

Engleză: http://www.euronews.com/live
Germană: http://de.euronews.com/live
Franceză: http://fr.euronews.com/live
Spaniolă: http://es.euronews.com/live
Potugheză: http://pt.euronews.com/live
Rusă: http://ru.euronews.com/live
Italiană: http://it.euronews.com/live
Maghiară: http://hu.euronews.com/live
Greacă: http://gr.euronews.com/live

UPDATE 24 mai 2022: Euronews România a început să emită in HD pe Youtube. Lansarea va avea loc pe 25 mai 2022. Mai multe detalii găsiți AICI.


8 comentarii despre subiectul „Televiziunea Euronews, împărțită în 12 canale separate”:
Anonim

Mi se pare mai ok sa-ti deschizi studio propriu in fiecare tara. Astfel, noi ca romani, castigam o televiziune independenta (as spera).

Anonim

dece a fost scos euro newsdecatre firmele de cablu sii ce sanse ar fii sa fie introdus din nou

Anonim

limba romana nu exista nici aici

Ovidiu

Sa speram ca va introduce și romana... Eu urmăresc acest program e interesant lam pus primul în grila de programe de știri din românia eu utilizez fresat și am un lnb special care întra și programele se pe hotbird

Anonim

Ce sa vezi la Euronews Romania? Coruptia din aceasta tara?

mircea

@anonim, Euronews nu se axează pe acest tip de știri difuzate de obicei de televiziunile din România. Dacă s-ar lansa și o versiune românească, probabil 98% din programe vor fi cele de bună calitate difuzate de Euronews în engleză, dar dublate cu voce în limba română, plus câteva foarte puține știri culturale, economice sau cu adevărat importante din România.

Anonim

Nu cred ca v-a fi acest post in limba romana... Dar, hai sa asteptam un pic, eu de fel sunt optimist, desi moderat , poate, poate...ar fi ceva. Ceva bun! Cine stie, poate vor localiza Romania in Europa , ca pana acum NU-I

Anonim

Un canal de știri cu adevărat european ar fi nepărtinitor, echidistant, pragmatic.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile