vineri, 20 octombrie 2017

Copiii sub 8 ani vizionează mai puține programe tv?

Un studiu al organizației non-profit Common Sense a constatat că a scăzut timpul petrecut de copiii sub 8 ani în fața ecranului televizorului: programele de televiziune ocupă zilnic 58 de minute din timpul copiilor, în scădere cu 11 minute comparativ cu 6 ani în urmă. Chiar dacă e vorba de copiii americanilor, nu e o veste prea bună nici pentru părinții din SUA.

De fapt, copiii s-au reorientat către dispozitive mobile. Timpul petrecut de copiii sub 8 ani pentru a privi ecranele dispozitivelor mobile a crescut de 3 ori pe parcursul ultimilor patru ani. Potrivit studiului, copiii sub 8 ani petrec în medie 48 de minute în fata ecranelor dispozitivelor mobile (durata crescând de la 15 minute/zi în 2013 și de la 5 minute/zi în 2011). În studiu este precizat că o cauză a acestei schimbări poate sa fie și faptul că tot mai multe familii americane se abonează la servicii de streaming video precum Netflix și Hulu, renunțând la televiziunea prin cablu.

În Europa situația probabil nu e mult diferită, chiar dacă în prezent există pe bătrânul continent un număr de 329 de canale de televiziune pentru copii (incluzând și versiunile lingvistice), reprezentând 6% din canalele tv naționale și internaționale oferite în Europa. O televiziune pentru copiii europeni are în medie 2,6 versiuni lingvistice, potrivit unui nou raport al Observatorului European al Audiovizualului.

Televiziunile americane dedicate pentru copiii din Europa reprezintă aproximativ 70% (225 posturi tv) din numărul total de canale pentru copii la nivel pan-european. Fiecare televiziune americană pentru copii, dar care oferă programe și pentru Europa, are o medie de șapte versiuni lingvistice. Aceste televiziuni americane dedicate copiilor europeni obțin 60% audiența totala a televiziunilor pentru copii din Europa.


Niciun comentariu despre subiectul „Copiii sub 8 ani vizionează mai puține programe tv?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile