miercuri, 29 noiembrie 2017

Consiliul de conducere DVB și-a dat acordul pentru trei specificații DVB UHD

Consiliul de conducere DVB și-a dat acordul pentru trei specificații DVB care marchează finalizarea caracteristicilor generației actuale pentru televiziunea ultra-înaltă definiție - DVB UHD-1.


DVB UHD-1 oferă caracterisitici ce îmbunătățesc și mai mult calității video și audio. În plus față de rezoluția UHD (4K) și un spectru de culoare mai larg, specificațiile includ High Range Dynamic (HDR) pentru creșterea ratei de contrast, rate mai mari ale cadrelor (HFR), pentru imagini mai clare ale obiectelor în mișcare, și Next Generation Audio (NGA), pentru susținerea schemelor audio bazate pe obiecte sau scenă. Revizuirile și actualizările privesc și codificarea audiovizuală și subtitrările bitmap.

A fost aprobată revizuirea ETSI TS 103 285, profilul DVB MPEG-DASH pentru transportul serviciilor DVB prin intermediul rețelelor bazate pe IP. Acesta adaugă următoarele caracteristici noi, cum ar fi furnizarea de mesaje text live și slideshow-uri ce pot să fie utilizate cu Radio Hybrid Digital; compatibilitate pentru conectarea aplicațiilor interactive la serviciile de difuzare furnizate de DVB-DASH; HDR; HFR și NGA.

De asemenea, au fost aprobate amendamentele la TS 101 154, specificația de codare video și audio DVB. Specificația modificată conține puncte de conformitate video H.264/AVC și HEVC pentru utilizarea împreună cu MPEG DASH. Acestea sunt aliniate cu caracterisiticile codec-ului utilizat, dar iau în considerare și cerințele specifice livrării adaptive prin intermediul rețelelor bazate pe IP.

Au fost de asemenea aprobate modificările la sistemele de subtitrare DVB (ETSI EN 300 743). Acestea oferă suport explicit pentru subtitrări prin serviciile UHDTV, astfel cum sunt definite în ETSI TS 101 154 și ETSI EN 300 468.


Niciun comentariu despre subiectul „Consiliul de conducere DVB și-a dat acordul pentru trei specificații DVB UHD”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.


AKTA (52) Digi (414) Focus Sat (218) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (68) Orange (174) Telekom (261) UPC (230) Vodafone (47)