miercuri, 29 noiembrie 2017

HDMI 2.1 a fost lansat

Majoritatea dispozitivelor moderne utilizează HDMI 2.0, dar forumul HDMI (organizația care stabilește specificațiile pentru cablurile HDMI) a anunțat și a lansat astăzi versiunea HDMI 2.1. Aceasta aduce unele modificări majore, inclusiv suport pentru rezoluții de până la 10K.

HDMI înseamnă interfață multimedia de înaltă definiție. Este un standard pentru conectarea dispozitivelor video de înaltă definiție. Cu alte cuvinte, este o conexiune audio-video pentru televizoare, playere Blu-ray, console de jocuri, set-top-box-uri si alte dispozitive.


Permite atât transmisia video și audio prin intermediul unui cablu, fără nici o degradare, precum și criptarea digitală. Pentru cea mai mare parte a anului 2017, HDMI 2.0 a fost cea mai recentă versiune a HDMI.

HDMI 2.1, anunțat la CES 2017 din Las Vegas, este o actualizare a HDMI 2.0. Este complet compatibil cu dispozitivele HDMI actuale. Cu HDMI 2.1 veți obține o lărgime de bandă îmbunătățită de la 18 Gbps (HDMI 2.0) la 48 Gbps (HDMI 2.1) și noi semnale video, inclusiv video 4K la 120Hz și 8K la 60Hz. De asemenea, veți beneficia de suport pentru Dynamic HDR, rezoluții video de 10K și rate de cadre de până la 120 fps.

Această nouă versiune a specificației HDMI introduce de asemenea o rată de reîmprospătare îmbunătățită, pe care pasionații de jocuri o vor aprecia. VRR ( sau Rata de reîmprospatare variabilă) reduce sau chiar elimina în unele cazuri întârzierea afișării imaginii, în timp ce Transportul rapid al cadrelor (QFT) reduce latența.

Quick Media Switching sau QMS reduce timpul de așteptare al ecranului gol în timp ce comutați între surse diferite de semnal. HDMI 2.1 include de asemenea Auto Low Latency Mode (ALLM), care stabilește automat latența ideală pentru cea mai bună experiență de vizionare. eARC simplifică și mai mult conectivitatea, oferind o mai mare ușurință de utilizare și fiind compatibila cu cele mai moderne formatele audio și cea mai bună calitate audio. Acesta asigură compatibilitatea completă între dispozitivele audio și viitoarele produse HDMI 2.1.

Veți avea nevoie de cabluri HDMI 2.1 noi pentru a utiliza rezoluțiile și caracterisiticile tehnice menționate anterior. Noile cabluri vor arăta la fel ca și cablurile HDMI 2.0. Interferențe electromagnetice cu dispozitivele wireless din apropiere vor fi foarte scăzute.

Forumul HDMI a lansat oficial HDMI 2.1, astfel încât companiile să integreze noile caracteristici tehnice în dispozitivele lor.


3 comentarii despre subiectul „HDMI 2.1 a fost lansat”:
Giony

Aceste cabluri HDMI 2.1 sunt compatibile si cu actualele televizoare 4K? MULTUMESC.

Anonim

Daca respectivele televizoare au conector HDMI 2.0, atunci sunt compatibile.

Anonim

Toate aceste periodice sunt necesare pentru a ține pasul cu tehnologia.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile