vineri, 24 noiembrie 2017

Trădare și răzbunare, cu Al Pacino, în ecranizarea controversatei piese „Neguțătorul din Veneția”, la FilmBox Premium, în noiembrie

În ultima duminică de toamnă, FilmBox Premium aduce drama „Neguțătorul din Veneția” (2004), o ecranizare a piesei cu același nume, semnate de William Shakespeare. Nominalizată la premiile Bafta, drama se bucură de prestația unor actori celebri, precum Jeremy Irons și Joseph Fiennes, dar în special laureatul Oscar Al Pacino.

Pelicula, prima ecranizare cu sonor, în limba engleză, a renumitei opere a lui Shakespeare, aduce pe micile ecrane povestea lui Antonio (Jeremy Irons), neguțător în Veneția, care, pentru a-și ajuta bunul prieten Bassanio (Joseph Fiennes) să câștige mâna frumoasei Portia (Lynn Collins), împrumută bani de la evreul Shylock. Avid de răzbunare și profund îndurerat de pierderea fetei sale, Shylock este de acord să îi dea lui Antonio suma cerută, însă, dacă acesta nu o va putea înapoia, cămătarul cere în schimb o plată neobișnuită: o bucată din carnea lui Antonio.

Scrisă și regizată de Michael Radford („The Letters”, „Il Postino”), aceasta ecranizare a „Neguțătorului din Veneția” este considerată a fi una extrem de îndrăzneață, subiectul dând naștere, de-a lungul timpului, unor discuții aprinse pe marginea caracterului anti-semit al piesei. Cu toate acestea, criticii sunt de acord atunci când afirmă că producția este „un film splendid” (LA Times) și „o ecranizare importantă, nemuritoare a unei opere clasice controversate” (Chicago Tribune).

La succesul incontestabil al filmului a contribuit și prezența marelui Al Pacino, în rolul cămătarului Shylock. Întrebat dacă nu i-a fost greu să intre în pielea acestui personaj negativ, protagonistul din „Nașul” și „Parfum de femeie” a explicat că, spre deosebire de percepția existentă asupra lui Shylock, el a încercat să vadă dincolo de suprafață: „Am descoperit un om trist, îndurerat, soția lui murise de curând, își pierduse și fata. Era singur și disperat. Mi-am petrecut o bună parte din timp încercând să înțeleg aceste aspecte și să intru în pielea acestui Shylock”.

Iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor, filmul fiind descris de criticii de la „The Guardian” drept „o ecranizare proaspătă, lucidă și nepretențioasă a „Neguțătorului”, a cărei notă de genialitate este dată de prestația excelentă a lui Al Pacino”. Pelicula va fi difuzată pe 26 noiembrie, de la ora 21:00, pe FilmBox Premium.


3 comentarii despre subiectul „Trădare și răzbunare, cu Al Pacino, în ecranizarea controversatei piese „Neguțătorul din Veneția”, la FilmBox Premium, în noiembrie”:
Marius

film box la rcs?

Anonim

filmbox poate se va baga la rcs rds de anul nou.filmbox nu este un canal asa bun.doar filme vechi si reluari.rcs are canale mai bune de filme ca film cafe si digifilm

Anonim

DIGI Romania ( rcs rds ) are intradevar filme bune : DIGI FILM , Paramount Channel , TNT ( 24cu24h si pe cablu digital ) , TV 1000 , Film Café , ProCinema , canalele HBO , si Cinemaxurile ; eu multumit acum de filmele artistice care le are acum . la documentare este si aici ok , iar daca ar introduce si celelante canale marca Discovery ( toate si : Discovery XD , science , Animal Planet , etc ) , + sau si Crime investigation , DOQ ro/hu ; ar fi super ok si extra fain . Si la muzica : Mtv music ro sau Europe , vh classic , mozz , magic tv , rock tv , etc ; ar fi mult mai ok si aici .

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile