vineri, 19 ianuarie 2018

Grupul francez CANAL+ a lansat oferta Ultra HD prin satelitul Astra 1N de la 19,2 grade Est

După o perioadă de teste, SES a anunțat că grupul CANAL+, cel mai mare operator de televiziune cu plată din Franța, lansează astăzi noua sa ofertă de televiziune Ultra HD ( oferind în același timp un nou receptor compatibil).


Grupul Canal+ furnizează canalul său UHD prin satelitul ASTRA 1N de la 19,2 grade Est ( frecvența 12324, polarizare verticală, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK, criptat Nagravision 3).

Folosind antena de satelit existentă și noul receptor UHD HDR denumit LE DECODEUR, toți abonații la serviciile prin satelit ale CANAL+ vor putea să se bucure de o gamă largă de conținut premium 4K, inclusiv filme, seriale, producții originale și sport.

Echipat cu opt tunere DVB-S2 și Wifi integrat, receptorul oferă funcționalități multiple și o nouă experiență de utilizare, permițând vizionarea pe mai multe dispozitive în mai multe camere ale locuinței. Receptorul are procesor Dual-Core și mai dispune printre altele de telecomandă Bluetooth, tehnologie de control vocal, Dolby Digital Plus, HDMI, E-sata, USB, S/PDIF și conector Ethernet. Oferă acces de asemenea la conținut VOD și diverse aplicatii, inclusiv Facebook și Youtube.

Frank Cadoret de la grupul CANAL+ a explicat: "Noul nostru LE DECODEUR este cel mai avansat receptor de pe piața DTH franceză, furnizând o schimbare foarte rapidă de către utilizator a posturilor tv vizionate, dar și o experiență complet nouă atunci când se folosește interfața de utilizator. Împreună cu conținutul premium UHD al CANAL+, în special din lumea sportului și a serialelor originale, intenționăm să mulțumim pentru loialitatea clienților și să creștem baza de abonați existentă".

Ferdinand Kayser, CEO al SES Video, a precizat: "Grupul CANAL + este un partener important și de lungă durată pentru SES, iar echipa SES Video este bucuroasă să colaboreze cu toți clienții săi în dezvoltarea ofertei UHD. Este un pas esențial pentru dezvoltarea platformei Ultra HD în Franța".

Pe aceeași frecvență menționată anterior există și o versiune demonstrativă a acestui canal UHD, transmisă necriptat (la liber). Versiunea demo difuzează un videoclip promoțional repetat ( capturile de mai jos nu reflectă calitatea transmisiei ).


2 comentarii despre subiectul „Grupul francez CANAL+ a lansat oferta Ultra HD prin satelitul Astra 1N de la 19,2 grade Est”:
GIONY

Mă scuzați că postez aici. De ce televiziunea care transmite necodat , în format 8K nu poate fi receptionat (canalul) în format 4k(pe tv.4k), în timp ce videoclipurile de pe Youtube în format 4K sunt receptionate pe televizor 4K ? Mulțumesc.

Anonim

Poate doreai sa spui ca videoclipurile 8K de pe Youtube se vad pe televizor 4K, iar televiziunea 8K nu se vede pe tv? Fiecare clip de pe Youtube e stocat in serverele Youtube in diverse formate, ca fisiere diferite, cu rezolutii diferite. Asadar, in acest caz, raspunsul este: acele videoclipuri 8K de pe Youtube sunt disponibile si in flux 8K, si in flux 4K, si HD, si SD etc iar tu vezi de fapt fluxul 4K, nu pe cel 8K. Pe satelit e doar un flux, acela 8K, si nu poti sa alegi alt flux 4K, ca nu exista, iar televizorul nu reda rezolutii mai mari de 4K (asa e programat el software/firmware, sa nu faca downscale din 8K in 4K ). Pe Youtube nu e downscale din tv, downscale l-a facut anterior Youtube prin reconversie video, iar tv-ul doar alege fluxul potrivit cu rezolutia compatibila din pachetul de fisiere video cu rezolutii diferite ale aceluiasi clip. Asadar, vrei sa vezi televiziune 8K prin satelit, cumpara televizor 8K, renunta complet la ideea si speranta ca le vei vedea in rezolutie 8K nativa sau downscalata pe tv 4K. Televizorul 4K nu are puterea hardware necesara sa faca downscale de la 8K la 4K in timp real.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile