sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Poliția a închis o rețea tv prin protocol IP care oferea ilegal o grilă de 1200 canale pentru o jumătate de milion de abonați

O acțiune coordonată de poliției pan-europene a închis o rețea ilegală tv prin protocol IP care deservea aproximativ o jumătate de milion de abonați din întreaga Europă, oferind o grilă de aproximativ 1200 de canale de televiziune.


Acțiunea autorităților a fost rezultatul unei investigații conduse de poliția cipriotă, cu sprijinul Europol, al Direcției criminalității informatice a poliției din Grecia, al Serviciului de Informații și Investigații din Olanda, al unității de criminalitate informatică a poliției bulgare, precum și al membrilor Alianței anti-piraterie în audiovizual (AAPA).

Rețeaua este acuzată de distribuirea ilicită a posturilor tv preluate din grilele operatorilor de televiziune cu plată ce operează pe piața grecească, cipriotă și din alte teritorii. Aceste servicii au fost oferite, prin intermediul comercianților cu amănuntul, în întreaga Europă, și vândute ca abonament ilegal pentru 10 EUR - 20 EUR lunar.

Rețeaua tv prin protocol IP a furnizat abonaților posibilitatea de a viziona posturi importante de televiziune din Europa, printre care cele ale operatorilor Sky Marea Britanie, Sky Germania și Sky Italia, ale televiziunii grecești Nova, cele olandeze Ziggo Sport și Fox Sports, precum și multe altele.

Au fost organizate raiduri în Cipru, Grecia, Olanda și Bulgaria, în timpul cărora au avut loc 17 percheziții domiciliare. Patru suspecți au fost arestați, iar serverele folosite pentru a oferi acces ilegal la canale au fost închise și confiscate. De asemenea, ancheta a descoperit și confiscat echipamente care comunicau cu serverul central pentru a transmite posturile tv prin tehnologia tv prin protocol IP către abonați.

Raidurile au implicat cooperarea cu autoritățile locale de poliție și au fost susținute de membrii Europol, iar Irdeto a oferit expertiză tehnică. Europol a sprijinit autoritatile implicate încă de la începutul investigațiilor, oferind analiză și coordonare judiciară. De asemenea, a oferit asistență la fața locului în timpul raidurilor, furnizând instrumente operaționale, cum ar fi biroul mobil Europol.

"Aceste raiduri, efectuate de autoritățile polițienești locale în colaborare cu Europol și membrii noștri, demonstrează importanța pe care poliția o acordă problemei încălcării drepturilor de proprietate intelectuală și reprezintă un alt pas înainte în misiunea noastră de combatere a pirateriei. Membrii AAPA, precum Irdeto și Nova, se află în fruntea acestei lupte împotriva pirateriei. Vom continua să luăm măsuri pentru a oferi mijloacele practice de combatere a pirateriei și pentru a impune o legislație eficientă și coerentă care să ajute în acest demers", a declarat Sheila Cassells, AAPA.

"Pirateria prin streaming tv prin protocol IP reprezintă o problemă tot mai gravă care afectează pe proprietarii de conținut, pe radiodifuzori și pe operatorii din Europa și din întreaga lume, iar activitățile de combatere a pirateriei, desfășurate de organizații precum Europol și organele de poliție, demonstrează gravitatea acestei infracțiuni. Ne-am asumat misiunea noastră și vom continua să colaborăm îndeaproape cu clienții, partenerii și agențiile de aplicare a legii pentru a detecta, analiza, investiga și combate toate tipurile de piraterie", a adăugat Mark Mulready de la Serviciile de securitate cibernetică ale Irdeto și Vicepreședinte al AAPA.


9 comentarii despre subiectul „Poliția a închis o rețea tv prin protocol IP care oferea ilegal o grilă de 1200 canale pentru o jumătate de milion de abonați”:
Relu

In primul rand, daca am calculat bine, rețeaua asta IPTV câștiga 5-10 milioane euro lunar. Ma surpinde insa cum a putut sa functioneze atat de mult timp, incat sa se extinda la un nivel atat de mare de abonati, mai mult decat oricare DTH de la noi. :)

In al doilea rand, problema este ca nici providerii aceia legali, cum e Sky si altii, nu ofera posibilitatea de a te abona legal la televiziunile lor, daca esti din alta tara. Asa ca probabil pentru unii dintre abonatii acestei retele IPTV, aceasta a fost o posibilitate de a vedea si altceva decat canalele nationale obosite. Asadar, Uniunea Europeana ar trebui sa se grabeasca sa aplice mai repede acea prevedere legala prin care vroiau ca receptia serviciilor media, inclusiv de televiziune online, sa fie fara granite in UE.

In al treilea rand, cei care au facut acea retea au facut-o pentru profit si se pare ca unul urias. Oamenii respectiv au confundat pasiunea cu profitul, e normal sa fie urmariti de Politie.

In al patrulea rand, ma surprinde ca totusi ca patru oameni care nu aveau o companie cu sute de angajati profesionisti, au facut o retea IPTV care ofera 1200 de canale IPTV, deci tehnic se poate. Operatorii legali ar trebui sa le urmeze performanta tehnica ca un exemplu si eventual sa ii angajeze, dupa ce isi ispasesc pedeapsa, ca sa ajute pe respectivii operatori sa isi dezvolte propria retea legala, daca echipa lor de sute de oameni nu e capabila sa faca asta.

Giony

Felicitari!Pertinent si corect comentariul.Daca toti suntem in aceeasi familie-UE-de ce sa nu vizionez si eu,contracost canalele Sky din Italia,Anglia,Germania etc.?

Anonim

Din oferta lipsea DiGi, Focus, Dolce, Orange RO.... caci pe nimeni nu intereseaza asa ceva...
Foarte bine punctat de catre RELU, patru oameni pot administra 1200 de canale (din punct de vedere tehnic) si 500000 abonati !!! Eu concluzionez ca 4 oameni care muncesc nu au nevoie de nici un sef, secretara, contabil, sofer, portar, etc, genul de angajati care paraziteaza toate institutiile asa zise legale si care ridica enorm costurile serviciilor oferite.

Anonim

@Giony, Sky nu poate oferi servicii in Romania din cauza ca ar trebui sa aiba sediul si in Romania, sa aiba angajati in Romania si mai ales drepturi de difuzare in Romania pentru multe programe premium, adica majoritatea. Asta ar insemna costuri imense, neacoperite de cateva mii de doritori din Romania, dornici sa plateasa 50-100 euro lunar la Sky. Cand va fi aplicata legea aia europeana de care vorbiti, atunci probabil situatia se va schimba si te vei putea abona la Sky sau altii, chiar daca esti din Romania. Si eu as dori asta, crede-ma, dar deocamdata nu e posibil din punct de vedere economic si al legislatiei europene.

Anonim

Aveau partial si pachetul Digi si posturile de sport Telekom. Abonamentul costa vreo 99 de euro pe an.

Unknown

Asta inseamna sa faci din pasiune si apoi interes financiar
Din pacate la noi ( RO ) si numai la noi intai e interesul financiar si apoi pasiunea si de aici apar si diferentele
Faci ceva din pasiune , pai intai ''investesti/dotezi'' si apoi te uiti dupa profit
In plus in astfel de situatii nu e nevoie de PCR ( nu Partidul Comunist Roman , ci Pile , Cunostinte , Relatii ) , folosit foarte des in RO

Anonim

Seful retelei avea 47 de ani, a fost arestat săptămâna trecută în Bulgaria. Acesta deținea o companie care oferă servicii de internet în Petrich, un oraș din sud-vestul Bulgariei. În total, autoritățile bulgare au confiscat 140 de servere, dintre care 60 au fost închiriate de seful retelei și 80 în două unități din Sofia, închiriate de doi alți cetățeni greci. Providerul de internet de und se tranmsitea este situat într-un mic oraș bulgar, iar acest provider a cooperat cu poliția pentru a identifica suspecții. În Cipru, trei bărbați în vârstă de 53, 44 și 43 - doi locuitori din Limassol și o persoană din Larnaca - au fost reținuți după nouă raiduri de poliție marți, în trei raioane din Cipru. Un al patrulea suspect, de 42 de ani, a fost arestat vineri, la Larnaca, în legătură cu același caz, dar a fost eliberat ulterior fără a fi acuzat în acest moment, până la finalizarea investigațiilor poliției.

Nouă suspecți au fost de asemenea arestați în Olanda.

Anonim

Cât timp a funcționat aceasta rețea IPTV ?

Anonim

ce intelegeti voi este faptul ca este ilegal ca digi sau dolce sa transmita canalele lor in alte tari din cauza diferentei de pret. Exemplu, ca sa vezi in Romania toate meciurile te costa 3 sau 4 euro pe luna, sa vezi meciuri in Spania te costa 100 de euro.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile