sâmbătă, 3 februarie 2018

Vodafone a confirmat că negociază o potențială achiziție a unor afaceri europene ale Liberty Global

Industria de telecomunicații se află într-o o etapă de transformare, în care companiile de telefonie încearcă să ofere clienților săi pachete de servicii de televiziune și de internet în bandă largă, nu doar de telefonie mobilă și fixă. În acest context, Grupul Vodafone, gigantul telecomunicațiilor din Marea Britanie, a declarat oficial că se află în discuții pentru a cumpăra anumite active europene deținute de compania americană de cablu Liberty Global, anunță BBC.

Compania a declarat că negocierile sunt într-o "fază incipientă" și că "nu există nicio certitudine" că tranzacția va fi finalizată. Discuțiile se referă la active de pe piețele în care serviciile companiilor "se suprapun", conform BBC.

Vodafone a subliniat că discuțiile nu vizează o fuziune cu Liberty Global, ci achiziția unor afaceri ale Liberty Global: "Vodafone nu este în discuții cu Liberty Global privind o fuziune a celor două companii. Dar Vodafone confirmă faptul că este în faza inițială de discuții cu Liberty Global privind potențiala achiziție a unor active deținute de Liberty Global, suprapuse pe continentul european. Nu există nici o certitudine că tranzacția va fi finalizata, nici cu privire la termenii, calendarul sau forma acesteia".

Vodafone a confirmat negocierile după ce în presă au apărut diverse zvonuri că respectivele companii discută despre schimbul unor active. Cele două companii au avut discuții similare în 2015, care s-au încheiat fără succes. Prețul acțiunilor ambelor companii au crescut după anunțul Vodafone.


Vodafone, fondată în anii 1980, operează în peste 30 de țări și are peste 400 de milioane de clienți la nivel global. Compania s-a concentrat până acum în special asupra serviciilor de telefonie mobilă, dar și-a extins recent în diverse teritorii infrastructura de fibra optică, care oferă transfer mai rapid de date.

Liberty Global este o companie internațională de televiziune și internet care operează în peste 30 de țări. Din aceste teritorii, compania condusă de miliardarul John Malone operează în 12 țări din Europa și are de asemenea un joint-venture cu Vodafone în Olanda. În România, compania deține UPC și Focus Sat.

UPDATE 9 mai 2018: Vodafone a confirmat printr-un comunicat de presă achiziția UPC România. DTH-ul Focus Sat nu este inclus în tranzacție. Mai multe detalii găsiți AICI.


8 comentarii despre subiectul „Vodafone a confirmat că negociază o potențială achiziție a unor afaceri europene ale Liberty Global ”:
Anonim

Ce sa faca si ei, doar nu se apuca de achizitii UPC pe parte de telefonie mobila si Vodafone pe parte de servicii fixe. Se "combina" intre ele ca sa nu bage nici un ban in investitii

Anonim

Nu ai priceput. Vodafone a spus expres ca NU SE COMBINA, nu vrea nicio fuziune, Vrea sa CUMPERE. Adica sa investeasca bani in achizitie.

Anonim

A vrut sa spuna ca astfel de contracte comerciale intre parti vor sa duca la aparitia de noi servicii de fiecare parte cu ZERO investititii. Ce sa stea UPC-ul sa bage bani in infrastructura mobila sa lanseze servicii 3g/4G prefera sa semneze contract cu vodafone si au rezolvat situatia, au si ei servicii de telefonie mobila

Anonim

Nici tu nu intelegi ce inseamna VANZARE? Daca tranzactia va avea loc, UPC VINDE! A IESIT DIN ROMANIA pe segmentul respectiv, la revedere, pa! NU VA FI NICIO FUZIUNE, NICIO COLABORARE, NICI COMBINARE, va fi VANZARE si atat, nu intelegi?

NU VA MAI EXISTA UPC pe segmentul respectiv in ROMANIA. VODAFONE VA INVESTI NISTE BANI, MILIARDE LA NIVEL EUROPEAN, ca nu ii da UPC afacerile cadou de ziua lor. UPC pleaca din ROMANIA pe segmentul respectiv, daca se face un astfel de acord de vanzare.

In plus, unde vezi tu in stire ca scrie ca se vinde si in Romania? Scrie doar ca Liberty Global detine in Romania UPC SI Focus Sat, nu scrie ca se vand acestea. Sa iti explic? Daca tu detii un televizor la apartament, dar si o masina si un cațel la casa de la tara, si te hotarasti sa vinzi apartamentul cu televizor cu tot, nu inseamna ca vei vinde si catelul si masina, care raman la casa de la tara, pe care nu o vinzi. La fel si cu Liberty Global: daca ei vor vinde in Cehia, Ungaria si alta tari europene, NU Inseamna ca vor vinde si in Romania, mai ales ca in Romania afacerile UPC si Vodafone nu se prea suprapun.

Anonim

Deci, daca ajung ei la un acord si in Romania, Liberty Global va vinde, VODAFONE va cumpara, nu vor face o fuziune in care Liberty Global sa ramana in afacere, ci Liberty Global va ceda afacerea si UPC nu va mai exista in Romania pe segmentul in cauza ( telefonie, internet, televiziune sau ce vor vinde ):

A VINDE, vând, vb. III. Tranz. A ceda unui cumpărător dreptul de proprietate asupra unui bun, în schimbul unei sume de bani.
A CUMPĂRÁ, cúmpăr, vb. I. Tranz. . A intra în posesiunea unui lucru, plătind contravaloarea lui cu bani.

FUZIÚNE, fuziuni, s. f. 1. Contopire a două sau mai multe state sau a două sau mai multe partide într-unul singur ori a două sau mai multe organizații într-una singură. 2. Reorganizarea, prin contopire, într-o singură unitate omogenă a unor întreprinderi sau a unor instituții.

Anonim

Nu cred ca va avea loc vreo tranzactie in Romania. Poate vor vinde doar Focus Sat cu baza de clienti si atat. Astfel va avea si Vodafone televiziune in Romania, prin satelit, iar Liberty Global va ramane in Romania cu televiziunea prin cablu, care nu se va prea suprapune cu televiziunea prin satelit a Vodafone, deoarece serviciile respective au clienti din zone geografice diferite, adica Focus Sat are in general clienti din zone unde UPC nu are acoperire cu fibra/cablu.

Anonim

Afacerile Vodafone și Liberty Global se suprapun în Germania, Republica Cehă, Ungaria și România.

Anonim

Cred ca treburile sunt serioase. Reprezentații Deutsche Telekom considera afacerea total inacceptabila, deoarece ar crea monopol pe piata "utilzatorilor casnici":

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-02-22/malone-s-new-hurdle-to-vodafone-deal-is-an-angry-german-ceo

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile