marți, 13 martie 2018

Deutsche Telekom renunță la televiziunea analogică prin cablu în Germania

Deutsche Telekom a anunțat că până la sfârșitul anului 2018 va opri treptat semnalul de tv cablu analogic în Germania.

"Ce înseamnă aceasta pentru telespectator? Înseamnă posibilitatea de a recepționa peste 135 canale TV gratuite, incluzând 35 de televiziuni în limbi străine și 25 de canale în rezoluție HD și la o calitate superioară a sunetului. Pentru a beneficia de recepția digitală, trebuie să efectuați o căutare digitală de canale în ziua schimbării. Cu ajutorul acestei optimizări, eliberăm banda de transmisie, astfel încât să vă puteți bucura de programele obișnuite de televiziune la o calitate mai bună și de mai mare varietate de posturi tv în viitor. Dacă totuși mai utilizați doar un televizor vechi (de obicei un televizor cu tub catodic), veți fi afectat de oprirea transmisiei analogice. Pentru a continua să recepționați programele tv obișnuite, trebuie fie să cumpărați un receptor digital, fie să cumpărați un televizor modern care permite recepția digitală", a precizat Deutsche Telekom.

"Oprirea semnalului analogic prin cablu în Germania nu este o decizia exclusivă a Telekom. Toți operatorii de rețele de cablu din Germania, dacă nu au efectuat deja această tranziție la digital, vor trece complet până la începutul anului 2019 la televiziunea digitală prin cablu. În unele regiuni, acest pas este consacrat chiar în mod legal, cu termen limită până la sfârșitul anului 2018. Vom începe tranziția definitivă la digital după Cupa Mondială de Fotbal din 2018. Vă vom informa în timp util în privința datelor calendaristice exacte pentru regiunea dvs. și detaliat despre cum trebuie sa procedați. Din 19 martie 2018 vom lansa o linie telefonică dedicată pentru aceasta tranziție, pentru clienții noștri", a mai precizat operatorul german.


14 comentarii despre subiectul „Deutsche Telekom renunță la televiziunea analogică prin cablu în Germania”:
Anonim

Foarte bine, asa ar trebui si in Romania. In loc de 50 canale analogice vor fi 150 HD in plus.

Ionut

Si cine plateste acele 150 de posturi in HD. Persoanele care erau bune platnice la analogic? Renuntarea la analogic pe piata din Romania ar insemna falimentul multor companii deoarece "bunii platnici" pensionarii EXACT la aceste posturi se uita si in vecii vecilor nu-i convingi sa stea cu 2 telecomenzi, sa ia STB separat sau sa-si bage CI+ ca sa prinda digitalu tau cu 150 de posturi in HD. Compari Germania cu Romania cu 2 mentalitati diferite.

Anonim

Mentalitati diferite, dar mentalitate buna si eficienta in Germania, proasta si ineficienta in Romania, cu canale putine in Romania din cauza benzii ocupate degeaba de canale analogice.

Ionut

O fi ea mentalitatea buna si eficienta in germania da' si pretul abonamentelor la cablu este pe masura, ca doar mentalitatea asta sa vezi posturi bune si-n HD nu implica si gratuitatea. In Romania la digi ebonamentul minim digital este undeva la 7 euro, in Germania mentalitatea aia "buna si eficienta" de care spui te face sa scoti din buzunar pentru PACHETUL MINIM undeva la minim dublu in euro cat iti cere Digi in Romania cu mentalitatea "proasta si ineficienta". Romanul nu vrea sa inteleaga un lucru, un post bun costa, daca transmite o competitie si mai este si-n HD sau UHD atunci extraoptiunea respectiva te duce lejer la un minim de 15-20 euro/luna. Cine plateste in Romania sumele astea? NIMENi. Daca maine se face extraoptiuni peste extraoptiuni cu posturi de calitate si-n HD pe pariu ca maxim 2% se aboneaza la ele.

Anonim

Bine, inteleg ca tu personal preferi 50 canale analogice in loc de 150 HD in plus.
Sau nu preferi asa si te refereai ca o parere despre altii?

Ionut

Prefer asa cum este. Mai toate versiunile pentru Romania a posturilor straine contin reclame la greu si chiar n-am chef sa platesc aiurea in plus pentru niste posturi in HD ca sa vad reclame pe ele. Posturile de baza sunt deja in HD in majoritatea grilelor de cablu, IPTV si DTH din Romania iar restul nu se merita sa fie bagate ca au audiente mici. Mai toti operatorii de cablu ofera in digital peste 100 de canele din care vreo 20 sunt in HD. Ce-mi trebuie mai mult? in situatia in care orice om are undeva la 10 posturi favorite si la ce sa se scoata analogicul cand sunt numeroase persoane, bune platnice care inca mai au televizoare clasice. Daca vrei calitatea posturilor din Germania (sau din vest) ar trebui sa platesti abonamente la aceste servicii la valoarea celor din Germania (sau din vest)

Anonim

Am inteles, preferi 50 canale analogice in loc de 150 HD in plus. Nu trebuie sa motivezi. Asta preferi, am inteles. E opinia ta. Nu si a mea.

Anonim

Renuntarea la televiziunea analogica, dar si eliminarea dublurilor SD acolo unde exista vrsiun HD ale posturilor sunt variante de luat in calcul pentru distribuitorii prin cablui, in conditiile in care pretul de pornire pentru un receptor HD este deja derizoriu. Desigur va mai trece o vreme, dar se va intampla pana la urma.

Anonim

Eliminarea posturilor regionale din grila națională, urmând ca acestea să fie transmise doar regional este o altă cale de a elibera lățimea de bandă consumată uneori inutil.

Gabriel

Confundam Germania cu Romania, vrem posturi multe si in HD da' nu luam in calcul costurile abonamentelor din acele tari care cel putin pe partea de cablu TV sunt foarte scumpe acolo dezvoltandu-se mai mult DTH-ul sau IPTV-ul cu preturi incepand de pe la 10 euro
Dpdv al meu la ora actuala, cea mai viabila solutie sa se mai faca rost de spatiu pentru posturi noi ar fi renuntarea la STB-urile SD si eliminarea versiunilor SD acolo unde exista HD. O alta solutie ar mai fi ca posturile regionale transmise in analogic sa fie trecute in MUX-uri regionale si sa mai existe undeva la maxim 30 de posturi in analogic cu posturile de baza.

Gabriel

Pentru penultimul anonim, daca vrei renuntarea dublurilor SD acolo unde exista HD am si eu o intrebare. Ce facem cu National Geographic, National Geographic Wild si Eurosport 1 Romania ? ca au emisiuni diferite intre versiuni partial sau in totalitate.

Anonim

Am inteles, preferi 50 canale analogice in loc de 150 HD in plus. Nu trebuie sa mai motivezi in continuare. Nu e insa parerea mea si nici nu va fi niciodata, indiferent ce si cate pseudo argumente vei scrie.

mario

este logic si normal ca televiziunea analogica sa dispara mai devreme sau mai tarziu
e eficient si economic si tehnic pentru cablisti si nu numai
spectatorii care nu se vor adapta la digital vor trebui sa renunte la televiziune sau sa accepte si sa se adapteze mai devreme sau mai tarziu
e INEVITABIL
bravo germania o tara care stie sa evolueze

Anonim

Răspuns la: "Pentru penultimul anonim, daca vrei renuntarea dublurilor SD acolo unde exista HD am si eu o intrebare. Ce facem cu National Geographic, National Geographic Wild si Eurosport 1 Romania ? ca au emisiuni diferite intre versiuni partial sau in totalitate"
Sunt situații cunoscute, iar pentru acestea se pot face excepții.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile