miercuri, 7 martie 2018

Noul standard DVB-SIS permite combinarea DVB-S / S2 / S2X și DVB-T / T2 într-un singur fascicul de satelit, pe același transponder

Săptămâna trecută, la a 88-a reuniune a Comitetului Director DVB, a aprobată o nouă specificație tehnică pentru un sistem unic de transmisie. Sistemul DVB-SIS permite combinarea DVB-T / T2 și DVB-S / S2 / S2X într-un singur fascicul de satelit. Specificația a fost publicată ca DVB BlueBook A175 și va fi trimisă la ETSI pentru publicare sub formă de specificație tehnică europeană.

Pe lângă faptul că este utilizat pe scară largă pentru difuzarea directă de televiziuni către telespectator (DTH), satelitul este foarte des folosit pentru a distribui semnal pentru emițătoarele din rețelele de televiziune digitală terestră (DVB-T/DVB-T2). În ambele cazuri, satelitul este în mod obișnuit mecanismul cel mai eficient din punct de vedere al costului pentru distribuția semnalelor, datorită suprafeței largi de acoperire furnizate.

Utilizând DVB-SIS, semnalele utilizate pentru distribuția DTH și DVB-T2 vor fi combinate, astfel încât un transponder de satelit va fi suficient pentru ambele aplicații.

Acest concept, denumit Single Illumination, nu a fost posibil anterior, de aceea operatorii și producătorii de echipamente s-au întâlnit pentru a identifica o soluție tehnică pentru un sistem unic de transmise. Bazându-se pe cerințele comerciale, a fost creată o specificație tehnică intitulată "Metadata generation and deterministic DVB-T-megaframe/DVB-T2-MI stream generation from MPEG-2 Transport Stream(s) for a DVB Single Illumination System".

În conformitate cu cerințele comerciale, semnalele DVB-SIS pot fi recepționate de toate receptoarele DVB-S / S2 / S2X, dar acestea vor accesa din semnalul DVB-SIS doar fluxurile DVB-S / S2 / S2X. Așadar, pe același transponder de satelit va putea să fie distribuit simultan semnal și pentru rețelele DVB-T / T2, ascuns receptoarelor DVB-S / S2 / S2X, dar accesibil receptoarelor dedicate DVB-SIS. O demonstrație a DVB-SIS va fi efectuată la evenimentul DVB World 2018 de săptămâna viitoare din Varșovia, cu sprijinul EnBSys.


4 comentarii despre subiectul „Noul standard DVB-SIS permite combinarea DVB-S / S2 / S2X și DVB-T / T2 într-un singur fascicul de satelit, pe același transponder”:
Anonim

Se pare ca din 2020 se va lansa pe platforma tv toate fluxurile codec convertite intr-un nou modul DVB-SIS suna interesat noul proiect dar ca procedeu de inplementare va fi greu si are nevoie de timp dar toate la timpul lor, este un mare pas inainte.

Anonim

Noul standard codec comprimat DVB-SIS va fi conceput pentru noile receptoare tv combo care va avea incluse 3 tunere t/t2,cablu,s,s2x toate acestea comprimate in transponderul de satelit.In mod sigur t/t2 va fi conectat la satelit si va fi simultan transmis pe transponder.Din 2021 se va deschide o noua generatie digitala.Din surse sigure primul receptor dedicat acestui nivel performant va aparea pe piata la finele anului 2020.

Anonim

Exista si pana acum ceva oarecum asemanator, se numeste receptia multistream, care combina diverse fluxuri de diverse tipuri, din cate stiu. Sper sa nu gresesc.

Anonim

Draga prietene multistream e cu totul altceva, noua generatie de receptor se refera la altceva, fascicolul de semnal terestru va fi conectat la satelit si distribuit pe transponder si transmis simultan cu semnalul DVBS, posibil ca semnalul terestru sa nu mai provina din antena terestra personala binenteles transmis la nivel national.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile