luni, 26 martie 2018

Spacecom a comandat noul satelit Amos 8, ce va fi amplasat la 4 grade Vest

SSL va construi noul satelit Amos 8 pentru Spacecom. Operatorul israelian a anunțat că Amos 8 este programat pentru a fi lansat în anul 2020 la pozitia orbitală 4 grade Vest și că va oferi inclusiv capacitate pentru internet de mare viteză către clienți din întreaga Europă, Africa și Orientul Mijlociu. Amos 8 va avea fascicule direcționabile de mare putere în banda Ku și în banda Ka.

"Suntem onorați că am fost selectați pentru fabricarea acestui satelit, care va oferi clienților din Europa, Africa și Orientul Mijlociu acces la conexiuni de date de mare viteză, esențiale în lumea digitală de astăzi", a precizat Dario Zamarian, președinte al grupului SSL.

Satelitul de comunicații geostaționare Amos-8 va fi localizat în același slot orbital cu Amos-3. O opțiune contractuală a fost deja semnată între Spacecom și SpaceX, pentru lansarea satelitului Amos 8 în a doua jumătate a anului 2020.

Satelitul este conceput pentru a oferi servicii timp de cel puțin 15 ani și se bazează pe SSL 1300, care are capacitatea de a furniza o gamă largă de aplicații și tehnologii avansate.

SSL este deținută de Maxar Technologies, fostă MacDonald, Dettwiler și Associates Ltd.


Niciun comentariu despre subiectul „Spacecom a comandat noul satelit Amos 8, ce va fi amplasat la 4 grade Vest”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile