miercuri, 7 martie 2018

Televiziunea ZDF estimează că va avea o versiune Ultra HD din anul 2022, iar RTL din anul 2026

Aproape 6 milioane de televizoare Ultra HD au fost vândute în Germania până acum. Dar conținutul Ultra HD este relativ puțin, mai ales în televiziunea liniară, chiar dacă Germania are un avans impresionant în televiziunea 4K, comparativ cu alte state europene. Canalul privat RTL din Köln deja își modernizează centrul de radiodifuziune pentru a putea funcționa în Ultra HD și, la fel ca ZDF, realizează deja producții în 4K. În aceste condiții, televiziunea ZDF consideră că avea o versiune în Ultra HD, prin satelit și cablu, din anul 2022, iar RTL din anul 2026.

"Am început deja sa producem conținut în Ultra HD. Avem deja mai multe sezoane din seriile "Mountain Rescue" și "Mountain Doctor", realizate în Ultra HD", a precizat Andreas Bereczky, director de producție al ZDF.

El este convins de avantajele tehnologiei Ultra HD: „Spre deosebire de 3D, Ultra HD se va impune pe piață, deoarece aduce îmbunătățiri semnificative pentru telespectator. Acestea sunt, în opinia noastră, nu în special o rezoluție mai mare a imaginii, ci mai degrabă o gamă dinamică crescută (HDR) și Hybrid Log-Gamma (HLG). ZDF are două serii documentare montane produse în HDR. Noi ne bazăm pe sistemul HLG, care este compatibil chiar și cu televizoarele Ultra HD fără HDR, ce oferă astfel o imagine corectă și elimină o manipulare complexă și costisitoare a metadatelor pe tot parcursul procesului de producție. Din acest motiv, și alte televiziuni, cum ar fi RTL, se bazează pe HLG".

"De ceva timp, am muncit din greu pentru a produce conținut de calitate în Ultra HD. După diferite producții de test în colaborare cu o compania terță de producție, am realizat acum episoade ale serialului Saint Maik în 4K, prima noastră producție de ficțiune în calitate Ultra HD și cu HDR", spune Andre PRAHL, șef de distribuție de programe la grupul media RTL.

"Imaginea este cu adevărat impresionantă. Producția convinge prin contrast și o dinamică extinsă a culorilor și se bazează pe cele două standarde HDR10 și HLG. Alte proiecte pilot sunt deja planificate pentru anul 2018. În următorii doi ani va fi finalizat centrul nostru de radiodifuziune în Ultra HD. Scopul nostru este de a ne pregăti treptat pentru lansarea în Ultra HD din anul 2026 ", subliniază Thomas Harscheidt, membru al consiliului de administrație al Mediengruppe RTL Deutschland.

ZDF oferă deja conținut 4K prin serviciile sale VOD, la fel și RTL. În același timp, Sankt Maik este difuzat prin satelit în Ultra HD: RTL colaborează cu HD+. iar cele zece episoade 4K rulează pe UHD1, canalul Ultra HD al operatorului platformei din München.


9 comentarii despre subiectul „Televiziunea ZDF estimează că va avea o versiune Ultra HD din anul 2022, iar RTL din anul 2026”:
Anonim

Daca la ei se pune problema asa in cazul nostru putem spera sa avem UHD prin 2050-2060 cel mai devreme, noi inca ne chinuim cu SD si 4:3.

Anonim

Cine nu te lasa sa receptionezi chiar acum canale UHD straine prin satelit? Sunt la liber mai multe deja. Oricum, exagerezi, va fi maxim 5 ani intarziere pana se vor lansa canale 4K romanesti, comparativ cu alte tari, deci maxim prin 2030-2035, eu estimez ca vor exista canale 4K romaesti. Pana atunci, ne uitam si la canale straine 4K.

DTH Fan

@Pentru primul anonim, deja exista canale comerciale 4K in Germania. Aici este vorba despre planurile RTL si ZDF de a transmite in 4K, nu despre altele canale 4K deja existente.

Anonim

O parte din televizoarele 4K existente în magazine permit deja upscaling la 4K, nu e aceeași calitate veți spune, dar totuși e ceva.

Ionut

Pana in 2020 o sa apara 8K-ul. Sa treci la 4K in timp ce apare 8K nu o sa fie o investitie buna pentru ei. Dpdv al meu, 4k-ul o sa fie ca 3D-ul, cateva televiziuni pe ici pe colo. Pana nu o sa se rezolve cu normele de compresie ca sa reduca banda de transmisie a acestui tip de canal, 4k-ul si mai noul 8k nu o sa aibe sanse de izbanda, o sa ramana la capitolul "intermediare sau provizorii"

Anonim

Nu o sa fie niciun 8K in 2020, decat experimental, nu comercial la nivel internatonal, mai citeste si estimarile industriei media.
4K va deveni cu adevarat comercial pe plan international prin 2025 si va fi raspandit cum e HD-ul acum abia de prin 2025-2030. Va fi utilizat vreo 10-20 de ani, pana prin 2040-2050. Abia apoi va urma perioada 8K. Asa ca investita in 4K e de lunga durata, vei fi tu aproape pensionar cand 4K nu va mai fi folosit (presupunand ca acum esti tanar).

Anonim

4K o sa aibe soarta 3D-ului. Cine cumpara televizoare 4K o sa ramana cu ele cum au ramas cu cele 3D la vremea lor, erau posturi transmsie cat sa le "numeri de degete", iar rata de transmisie a posturilor 4K este ffffoarte mare

Anonim

Nimic nu este adevarat din ce spui tu. Ai postat o înșiruire de sloganuri fără argumente. Nu se poate asemăna tehnologia 3D cu tehnologia 4K, sunt doua lucruri total diferite, doua piete de desfacere total diferite. Si inca un aspect pe care l-ai omis. Tehnologia 3D nu a disparut din utilizarea pentru acasa, doar s-a transformat in ceva mult mai 3D si mult mai interactiv: Virtual Reality.

Exact ce spui tu acum se intampla cand apăruse HD, toți spuneau ca nu va avea succes, ca vor exista doar cateva posturi HD, si tot la SD se va ramane la toata lumea, iar oamenii nu vor fi interesati deloc de HD. Dar timpul s-a scurs si s-a dovedit ca toti cei care erau impotriva evolutiei tehnologice nu au avut dreptate, ba chiar acum sunt disperați sa intre in grile noi canale HD.

Laurentiu

Pentru penultimul anonim: ai văzut vreodată vreo transmisie 4K HDR prin satelit pe un televizor 4K HDR OLED cu diagonala de minim 55 inch? După ce vezi, iți vei schimba părerea despre 4K. Eu când am văzut, mi s-a părut o diferență ca de la televiziunea alb-negru la televiziunea color. De abia când vezi asa ceva iți dai seama ca de fapt nu rezoluția de 4 ori mai mare e importantă la 4K, ci gama de culori extinsă și paleta de nuanțe de alb, gri și negru.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile