joi, 8 martie 2018

Toate televiziunile TVR vor emite în HD și vor fi redenumite?

Directorul interimar al TVR, Doina Gradea, a anunțat în ședința CNA de marți că televiziunea publică are în plan schimbarea denumirii posturilor TVR. De asemenea, se dorește ca toate aceste televiziuni să emită în High Definition.

Până la sfârșitul anului 2018, se va depune la CNA o solicitare în acest scop. În acest moment, TVR are un singur post emis în rezoluție High Definition, respectiv TVR HD, toate celelalte televiziuni publice fiind oferite în rezoluție standard (SD).

Doina Gradea a precizat ca brandul TVR este extrem de puternic și că are resursele financiare pentru aceste schimbări, dar că a pierdut mult din audiență. Publicul este format în general din telespectatori cu vârsta de peste 50 de ani și deci este necesară realizarea de programe care să atragă audiență din toate categoriile de vârstă.

În plus, Directorul interimar al TVR a mai precizat că anul acesta TVR va realiza și transmite un serial istoric, precum și filme de televiziune. În planul de Centenar se află și Cerbul de Aur, ca ediție aniversară (50 de ani de la prima ediție).

UPDATE 16 noiembrie 2018: A fost confirmat oficial că TVR 1 și TVR 2 vor emite și în HD. Detalii găsiți AICI.


28 de comentarii despre subiectul „Toate televiziunile TVR vor emite în HD și vor fi redenumite?”:
Alexandru Gurgu

Eu m-am gândit:
-TVR1 să fie #România1 și să fie ca ProTV (să se difuzeze mai puține știri și mai multe emisiuni de divertisment, filme și seriale)
-TVR2 să fie un post de desene animate sub denumirea de #2KIDS
-TVR3 să fie #3RURAL
-TVR HD să fie #4SPORT HD (canal de sport) care numele să fie pronunțat "for sport"
-TVR Moldova - #MOLDOVA
-TVRi - #INTERNAȚIONAL
Toate televiziunile TVR să fie sub umbrela #

mariusica30

Eventual sa schimbe si siglele.

Anonim

si cand va fi in hd din anul 2018 sau din anul vitor ca se intelege ca exista sansa sa fie de anul asta dar nu e sigur decat ca anul asta se anunta cna de asta

Laurentiu

@anonim, nu se știe data exactă și nici chiar anul. Probabil vor transmite în High Definition prin 2019 sau cu mare noroc la sfârșitul lui 2018. Dar acestea sunt doar supoziții, probabil vor anunța ei în a doua jumătate a acestui an informații concrete. Cert e că anul acesta se va afla data exactă a începerii emisiei în HD, arunci când vor comunica respectiva informație CNA-ului printr-o solicitare.

fabian

Da, ar trebui rebranding total, toate canalele in HD (e un must in 2018) si schimbare de programe, emisiuni, showuri, filme... sunt atatea de facut la TVR... vointa si imaginatie sa fie, ca de bani nu duc lipsa

Anonim

tvr ul a fost cel mai tare la timpul luni.prin anii 99-2000 toti urmaream pe tvr seriale ca sunset beach doctor quinn
pasiuni dallas baywatch
la timpul lui a fost cel mai tare tvr1
acum sa transformat in televiziune de stiri
UNDE ESTE TVR ul CARE ERA ODATA

Anonim

Buna ziua
o singura remarca sau idee pentru oricare dintre posturile TVR: va rog sa scoateti sau sa modifcati sigla aceia urata si mare care ocupa jumatate din ecran..numai este la moda..ar fi timpul pentru una mai moderna si eventual transparenta..au trecut acele vremuri!!

Andrei

Eu ma uit doar la TVR HD cand da meciurile de fotbal din Portugalia. Eu personal sunt pasionat de sport. Daca ar transforma 2 dintre canalele lor intr-unul de sport si unul de filme cred ca le-ar creste audienta mult mai mult.

Giony

De ce pana la sfarsitul anului 2018 depun solicitarea si nu maine ?

DTH Fan

Ma gandesc ca prima data trebuie sa se pregateasca tehnic cu echipamentele necesare HD, sa faca testele cu noile echipamente si mediconvertoare, mixere video si audio, echipament de montaj HD, camere HD etc, sa realizeze grafica si promotionalele in HD etc. E mult de munca si de testat.

Ideea e ca prima data trebuie sa fie pregatiti si dotati tehnic, abia apoi, daca totul e ok, se va face cerere la CNA. Oricum, anul acesta vor depune cererea, trecerea poate sa fie abia in anii urmatori. Mai multe inforamtii poti obtine de la TVR, de exemplu eu nu stiu ce raspuns exact sa iti dau, dar mi-am dat interesul sa iti raspund.

Anonim

ar fi interesant daca ar lansa un canal de filme,ceva de genul TVR Film și un canale cu desene TVR Kids așa ar atrage ceva audiența mai ales în randul tinerilor/copii.

Anonim

Noii membrii Consiliului de Administraţie al SRTV au desemnat-o pe Doina Gradea pentru funcţia de preşedinte-director general. Plenul reunit al Parlamentului a validat, anterior, componenţa noului Consiliu de Administraţie al SRTV.

Deci Doina Gradea ramane director, asa ca si proiectul cu trecerea canalelor TVR la HD are mai mare sanse de concretizare.

Anonim

Inseamna ca actualul TVR HD dispare ca entitate, transformandu-se in TVR 1 HD, in plus mai apare TVR 2 HD. Mai greu va fi cu TVR 3 HD, acesta preluand in mare parte studiourile regionale ale TVR pentru care este greu de presupus ca se vor gasi fonduri de trecere la HD.

Anonim

Ar fi interesant modelul RAI: Uno, DUE, TRE, 4 ..... 8 etc, toate cu versiuni HD, dar costă.

Anonim

Pentru penultimul anonim, TVR HD va deveni TVR Sport sau TVR 4 deoarece vor sa lanseze un canal de sport.

Anonim

TVR HD devine TVR 1 HD, mai apare TVR 2 HD. TVR 3 HD care preia studiourile regionale ale TVR ramane de vazut daca isi va putea mentine actualul format in conditii de HD.

Giony

Cum o fi, cand o fi,dar sa fie HD.

Anonim

TVR HD devine canal de sport.

Anonim

La cat mai multe TVR-uri HD! Ar fi un mare pas inainte.

Anonim

O revenire a TVR Cultural in versiune HD ar fi de dorit. Acest canal a fost inchis nu datorita unei slabe audiente, ci numai pentru o scadere a cheltuielilor din institutia TVR.

Anonim

Ar fii interesant si modelul MTVA (M1,M2,M3,M4 Sport,M5)?

Giony

Nu va mai cantonati in parere fanteziste. Am mai spus ce o fi, cum o fi, dar sa fie HD. Si daca se poate cat mai repede . Este adevarat ca GENEROSUL HD SATELIT ne ofera posibilitatea de a gandi si a ne exprima LIBER.

Anonim

Pe TVR+ canalele TVR cu excepția TVR 2 (e o chestiune de ordin tehnic - se va remedia in curand) sunt deja majoritar în HD.

Așadar doar partea de distribuție prin rețelele de cablu digital, satelit și digital terestru mai trebuie pusa la punct.

Chiar și unele studiouri regionale (TVR Cluj spre exemplu) sunt pregătite pentru HD.

Existau la începutul lui 2018 deja trei regii mobile din sapte care lucrau în HD. Carele mobile din teritoriu însă sunt obsolete.

Studiourile centrale toate sunt HD.

DTH Fan

Am verificat chiar acum pe tvrplus.ro, scrie HD ca optiune la player, dar nu poti sa o activezi, iar transmisiile sunt tot SD. Se observa ca nu e HD si daca rulezi imaginea pe ecran complet. Poate in viitor, acum se lucreaza la platforma, dupa cum vad ca scrie in mesajul de intampinare afisat cand accesezi http://www.tvrplus.ro.

Anonim

Pe TVR+, fluxurile video sunt un SD mai bun, adica 854 x 480 px. Nu sunt HD.

Anonim

Oare mai este de actualitate sau au renutat la idee ? ?

Anonim

"Până la sfârșitul anului 2018 se va depune la CNA o solicitare în acest scop", asa zicea TVR. Nu s-a terminat anul 2018, suntem abia la jumatatea lui 2018. Apoi, dupa ce ce depune cererea, va mai trece o perioada. Cum zicea cineva mai sus, abia prin primavara sau vara lui 2019 vedem daca au respectat promisiunea.

Giony

Asteapta pana ai sa vezi.



Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile