miercuri, 7 martie 2018

Va fi lansat un standard DVB pentru televiziunea prin internet: DVB-I

Organizația DVB a înființat un nou grup de lucru al CM-I, care să studieze cerințele comerciale pentru servicii TV lineare independente prin Internet în bandă largă prin standardul DVB-I.

DVB-I va stabili cerințele pentru serviciile de televiziune transmise prin tehnologie IP, identificând în același timp nevoile suplimentare, pe lângă LL DASH, de distribuire a canalelor DVB lineare prin internet deschis, oferind aceeași experiență de calitate ca și DVB-S/C/T sau tv prin protocol IP.

Noul grup de lucru al CM-I va aborda cerințele comerciale și tehnice relevante pentru receptia prin Internet deschis, prin echipamente TV obișnuite sau prin diverse interfețe de utilizator. Potrivit DVB, vor fi identificate condițiile suplimentare de distribuție a canalelor de televiziune liniară, nu doar prin rețele tv prin protocol IP dedicate, ci și prin internet deschis, fără diferențe perceptibile pentru utilizatorul final.

"Serviciile hibride, VOD și distribuția online sunt în creștere, iar DVB folosește expertiza și cunostintele în acest domeniu foarte important. DVB-I va completa standardele actuale DVB care stau la baza modului în care consumatorii urmăresc televiziunea. DVB-I va ajuta la furnizarea televiziunii către dispozitive conectate la Internet, în cele mai înalte standarde DVB. Televiziunea prin DVB-I va accesibilă prin televizoare, dar și prin telefoane, tablete și laptopuri. Credem ca este momentul să armonizăm experiențele de televiziune prin Internet cu specificații coerente și, prin urmare, să oferim încredere pe termen lung consumatorilor și ecosistemului", a explicat președintele grupului, Thomas Stockhammer.

Se așteaptă ca adoptarea tehnologiilor DVB-I să asigure îmbunătățirea serviciilor DVB în diferite rețele, inclusiv serviciile DVB pe dispozitive cu conexiuni multiple. Colaborarea cu alte organizații, cum ar fi HbbTV, are în vedere crearea unui cadru comun pentru pentru serviciile de televiziune prin internet, care să abordeze evoluția obiceiurilor actuale de vizionare și de consum.

UPDATE 30 iunie 2019: Prima demonstrație publică de utilizare a standardului DVB-I va avea loc la IBC 2019. Mai multe detalii găsiți AICI.

UPDATE 28 noiembrie 2019: Standardul DVB-I a fost aprobat. Detalii găsiți AICI.


2 comentarii despre subiectul „Va fi lansat un standard DVB pentru televiziunea prin internet: DVB-I”:
radu.ionut.boss

Bine asa, abia astep sa am o grila tv cu canale iptv.

Anonim

Asta inseana ca se vor extinde posibilitatile operatorilor IPTV, care vor putea sa ofere calitate la canale IPTV pe net extern, nu doar in reteaua proprie. Deci operatori precum Ines vor putea oferi aceeasi calitate standardizata la servicii de televiziune si abonatiilor din alte retele de internet de mare viteza, desigur daca cei de la INES vor dori asta. Oricum, concurenta se va extinde, deoarece vor incepe sa apara in urmatorii ani oferte IPTv de la operatori IPTV din alte tari, oferite pe plan international.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile