duminică, 24 iunie 2018

"Cum recepționez în 4K Ultra HD, în România, Campionatul Mondial de Fotbal 2018?"

Chiar dacă a început Campionatul Mondial de Fotbal 2018 de ceva vreme, aproape zilnic câțiva cititori, mai puțin familiarizați cu recepția FTA (necriptat, la liber) prin satelit, îmi adresează această întrebare.

De aceea am decis sa vă răspund pe scurt (pentru că de fapt este relativ simplu dacă deja dețineți echipamentele necesare și aveți într-o oarecare măsură ceva practică în reglarea antenelor de satelit) și nu doar în privat pe Facebook (e mai util un mic tutorial prezentat în mod public, poate unii dintre cititorii HD Satelit nici nu știau că există această posibilitate).

Trebuie doar sa conectați (în intrarea LNB IN) a televizorului dvs. Ultra HD cablul de la LNB-ul unei antene de satelit (e suficientă o antenă de satelit obișnuită - eu am utilizat pentru teste o antenă de la DTH-ul Digi Tv România), orientată către satelitul Turksat 3A de la poziția orbitală 42 grade Est, apoi sa scanați frecvența 10980, polarizare verticală, SR 12500, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK. Dacă televizorul dvs 4K nu are tuner DVB-S2, deși e puțin probabil, e mai complicat: va fi necesar sa folosiți un receptor Ultra HD de satelit, în caz că dețineți un astfel de echipament...

Pe frecvența menționată anterior veți găsi la scanare televiziunea TRT 4K, de fapt un post tv în Ultra HD oferit de către radio-difuzorul public de televiziune din Turcia, care a avut bunăvoința să transmită necodat (gratuit, necriptat) acest canal prin satelit, recepționabil și în România. Meciurile sunt difuzate de TRT 4K în direct și au fost transmise necriptat până acum (și probabil astfel vor fi difuzate de către TRT 4K pe toată durata campionatului).

Singurul impediment este comentariul în limba turcă: televiziunea TRT 4K transmite două piste audio, una în turcă și una în engleză, dar de fapt pe ambele piste este difuzat comentariul în limba turcă. Nu se prea poate utiliza ca soluție complementară ascultarea comentariului în limba română din altă sursă (de exemplu de pe TVR 1, redat online de pe tvrplus.ro pe un telefon), din cauză că nu va fi corect sincronizat comentariul cu imaginea (nu am testat, dar probabil comentariul în limba română va fi în întârziere cu o jumătate de minut).


12 comentarii despre subiectul „"Cum recepționez în 4K Ultra HD, în România, Campionatul Mondial de Fotbal 2018?"”:
Anonim

O varianta ar mai fi pentru cine are PIP și are lnb conectat pe sursa de satelit a TV-ului. Îți pui într-un colt TVR-ul cu audio. Probabil o sa fie un mic decalaj, dar nu la fel de mare ca la o sursa online...

Unknown

Se poate obtine titrare audio fie printr-un stb telekom/digi prin rca audio spre boxe de pe canalul tvr hd, fie prin PIP cu sub dvb-c. Imaginea vine de pe satelit cu 3-4 secunde mai devreme dar se poate intarzia prin time shift cu play/pause pt tv-urile care au aceasta functie.

brd2012

Vreau sa vad si eu macar finala sa o vad asa. Am o antena de la Telekom care este pusa de cand au fost cei de la Telekom ca sa prind grila lor de programe si nu ma pricep la ce satelit este pozitionata si as rotio catre satelitul ala dar nu ma pricep nu stiu cum sa fac, am cablu tras de la ea pana in camera si am tv sony 4k cu lnb in as conecta cablul dar daca oala mea e pusa in alta directie eu nu stiu cum sa o orientez la 42 de grade est ca nu ma pricep, cine ma poate ajuta si pe mine va rog , o pot pozitiona cu telefonul orae cu un gps de pe telefon legat telefonul de lnb oare merge? sau cum sa fac sa o pun si eu oala sa prind acest canal turcesc ca limba nu ma deranjeaza dara macar sa fac cumva sa apuc sa vad si eu finala. Cine ma poate ajuta? Multumesc.

Anonim

Simplu: Telekom DTH e la 39 grade Est. Rotesti antena mai spre Est cu exact 3 grade ( adica mai spre dreapta, cum privesti antena din fața ), deoarece Turksat e la 42 grade Est.

Giony

Inca inainte de inceperea campionatului mondial de fotbal,am aflat de la un anonim de pe HD SATELIT ca pe TURKSAT 3A de la 42 E ruleaza canalul TRT 4K.Avand patru antene pe bloc am orientat una pe acest satelit. Surpriza a fost mai mult decat placuta. De la inceput am urmarit toate meciurile in format 4K.In orasul meu au afaceri mai multi turci. Am discutat cu ei si mi-au spus ca toate meciurile vor fi transmise necodat. In ceea ce priveste limba nu mi se pare un impediment, lucru valabil pentru toate sporturile. Chiar acum se intoneaza imnurile Poloniei si Columbiei,meci ce se va disputa cu incepere de la ora 21.Am mai avut surpriza placuta cand un canal 4K german a preluat EUROSPORT 4K,necodat si transmis toate meciurile de tenis de la Paris care s-au disputat pe terenul CENTRAL,teren pe care a jucat si HALEP 3 meciuri.

Giony

In legatura cu canalul turc TRT 4 K am mai adaugat un comentariu . Toate cele 64 de meciuri vor fi transmise in format 4k . De cateva zile pe satelitul de la 19,2 E , ruleaza in bucla in format HDR UHD - TEST 2 . Sunt prezentate imagini din orasul AMSTERDAM .

Giony

Am omis sa spun ca imaginile sunt fara sunet .

Giony

Pe satelitul de la 42 E ruleaza , necodat , TURKSAT 8K TEST . Coordonatele sunt 11 177 - V - 2 - 34 288 - 2/3 . Am dat cautare si nu am semnal (datorita lui 34 288) . Aceste date sunt prestabilite din fabrica ( 22000 , 27500 , 29900 ) acesta este singurul dezavantaj la Qled . Am avut un tv 4k la care aparea tastatura pe ecran si tastai ce doresti . Sau televizorul trebuie sa fie 8K ?

Anonim

Televizorul tau probabil nu accepta SR mai mare de 30000 si nici 16APSK. Nu pot face receptie 8K cu televizor 4k, asa cum nu poti face receptie 4K cu televizor HD.

Giony

Multumesc ,m-am lămurit. Numai bine !

Anonim

TURKSAT 8K Test https://www.youtube.com/watch?v=LR_Flekn_ZE

Johnny

În jurul orei 14:30 postul este transmis și în HDR HLG (Hybrid Log Gamma)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile