joi, 14 iunie 2018

Societatea Română de Radiodifuziune a obținut licențe pentru transmisia necriptată prin satelit, printr-un nou uplink, a mai multor posturi de radio

Societatea Română de Radiodifuziune a solicitat modificarea licențelor audiovizuale pentru difuzarea prin satelit a programelor Radio România Actualități și Radio România Cultural.

De asemenea, a solicitat acordarea licențelor audiovizuale pentru difuzarea prin satelit a programelor Radio România Muzical, Antena Satelor (zona de difuzare: Romania și Europa, tematic mediul rural), România International 1 (un radio generalist transmis transmis pentru Romania și Europa, nordul Africii, Australia și America de Nord, cu programe în mai multe limbi), România International 2 (un radio generalist transmis transmis în România și Europa, nordul Africii, Australia și America de Nord, în limbile română și ebraică ) și România International 3 (difuzare pentru Romania și Europa, 7 ore zilnic, în limbile italiană, sârbă, urcainiană, română și dialect aromân).

Societatea Română de Radiodifuziune a precizat că de fapt este vorba despre un al doilea uplink. Primul uplink este realizat de Radiocom și vizează doar transportul către locații unde nu se poate ajunge cu fibra optică.

Dar cel de-al doilea uplink va fi realizat de Societatea Română de Radiodifuziune, pentru beneficiarii care receptioneaza direct prin satelit, necriptat (FTA).

În momentul când va fi definitivată infrastructura tehnică, Societatea Română de Radiodifuziune are în plan să renunțe la primul uplink, cel al Radiocom, deoarece altfel ar consuma resurse pentru două servicii de același tip.

Radiourile vor fi împachetate împreună în același MUX de satelit, împreună cu semnalul tv. De asemenea, și operatorii de cablu vor avea posibilitatea de a prelua aceste posturi de radio, împreună cu semnalul tv. Posturile TVR sunt preluate de cabliști tot prin satelit, au mai precizat reprezentanții Societății Române de Radiodifuziune.

Posturile de radio sunt transmise prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est (frecvența 11512, polarizare verticala, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2 8PSK). Sunt transmise următoarele posturi de radio: Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor, Radio România Internațional 1, Radio România Internațional 2 și Radio România Internațional 3.

Reprezentanții TVR au mai precizat că transmisia prin satelit are avantajul că acoperă zonele fără internet și că va putea fi recepționată de asemenea necriptat (FTA) cu receptoare digitale, direct de către ascultători.

Societatea Română de Radiodifuziune a mai argumentat că transmisia prin satelit e mai stabilă pentru preluare, eliminând situații de pierdere a semnalului preluat, cum există în cazul în care conexiunea la internet este întreruptă.

Solicitarea a fost aprobată în unanimitate de către membrii CNA prezenți la ședința de astăzi. 


Stațiile de radio ale Societății Române de Radiodifuziune sunt recomandate și în lista de radiouri live de pe HD Satelit.


5 comentarii despre subiectul „Societatea Română de Radiodifuziune a obținut licențe pentru transmisia necriptată prin satelit, printr-un nou uplink, a mai multor posturi de radio”:
Anonim

Foarte bine. Așteptăm în continuare și anunțul referitor la trecerea completă la HD a televiziunilor ce aparțin companiei naționale române.

Anonim

Grozava stire. Ca si tvr ar trebui ca toti cablistii sa difuzeze RRA.

Anonim

Asta ma lipsea, RRA pe cablu ca sa auzim cotele apelor Dunarii

Anonim

Posturile de radio menționate nu mai au legătură de peste 20 de ani cu „Societatea Română de ...Televiziune” . Eventual „Societatea Română de Radiodifuziune”

Pt. ”Anonim”: Cotele apelor Dunării erau pe vremea când mai ascultai tu RRA, între timp s-au schimbat multe. Pe unii dintre cei pe care îi ascultai la BBC și Europa FM (dacă nu cumva și posturile astea îți sunt străine) îi auzi acum la RRA.

HD Satelit România

@Anonim, ai dreptate, am modificat, mulțumesc.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile