marți, 10 iulie 2018

Focus Sat - Digi TV, un nou schimb de canale în simulcrypt?

Pe sateliții de la poziția orbitală 0,8 grade Vest, prin care emit și Digi Tv România și Focus sat, a început sa fie testat un nou schimb de canale între cei doi operatori DTH.

Astfel, pe frecvențele 11862 și 12188, utilizate de Digi Tv România, a fost adăugat în simulcrypt sistemul de criptare al Focus Sat (Conax 0B02) pentru următoarele televiziuni: Cartoon Network, TVR 2, Pro 2, Pro X, Pro Cinema și Pro Gold.

Pe diverse frecvențe utilizate de Focus Sat (11804, 11919, 11958, 11996 și 12265) a fost adăugat sistemul de codare utilizat de Digi Tv România (Nagravision 1802, 1880) pentru următoarele televiziuni: Film Cafe, National Geographic, TLC România, Favorit Tv și Discovery Channel.

Canale menționate există deja în grilele ambilor operatori. Însă, dacă noul schimb de canale în simulcrypt va rămâne definitiv și nu doar în stadiul de teste, ar exista posibilitatea ca în viitor cei doi operatori sa transmită fiecare doar unele dintre aceste canale, iar pe celelalte sa le preia de la celălalt operator DTH.

Astfel, ar fi eliberată banda de transmisie de pe diverse transpondere, care ar putea fi ulterior utilizată de către Focus Sat și Digi TV fie pentru transmiterea de noi canale, fie pentru creșterea bitrate-ului și implicit a calității imaginii.


10 comentarii despre subiectul „Focus Sat - Digi TV, un nou schimb de canale în simulcrypt?”:
Anonim

Asta da veste,poate vor baga antenele in sfarsit

Anonim

deci daca vor pune in aplicare asta, fiecare poate sa bage 6 noi canale in grila??

gabriel

daca ramane asa simulcriptu asta si daca vor pot sa introduca fiecare 6 noi canale

Anonim

De mentionat: ar putea in acest caz sa faca asa ceva fara sa mai inchirieze noi transpondere. Ar fi o miscare desteapta.

s0rin

Fac asta ca să scadă costurile nu ca să crească calitatea. Ambele DTH emit la limita profitului. Nu este exclus nici ca DiGi să preia FocusSat. UPC a vândut deja rețeaua de cablu iar în România ia rămas doar FocusSat care sau scoate profit sau va fi vândut.

Anonim

Acest lucru va ajuta pe cei de la Digi sa mute cateva canale de pe Intelsat pe Thor.Nu inteleg de ce nu inchireaza 2 TP-uri si-au rezolvat problema.Sorin:Digi nu va cumpara FocuSat niciodata.Doar Vodafone cand se fa finaliza tranzactia preluari UPC anul viitor.

Anonim

Vodafone nu va prelua nici un Focussat. Rămâne separat. Nici DIGI nu îl va prelua pentru că și ei sunt deja în minus, numărul abonaților scade non stop.

Anonim

Daca vor introduce Antena1,Antena Stars,Antena3,Happy Channel si Zu TV si cateva posturi in HD vor ajunge din nou numarul1 pe dth,sa-i vedem daca si vor.

Alin via Facebook

Favorit TV a iesit de pe 12,187 si e preluat de pe Focussat pe frecventa 11,996 si Tlc Romania a fost mutat de pe 11,900 si a fost preluat de pe frecventa Focussat pe 11,958

Anonim

Eurosport 2 HD a fost preluat de pe frecventa focus sat 12034 in grila Digi Satelit

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile