luni, 23 iulie 2018

Sony a anunțat IMX586, un senzor de 48 megapixeli pentru camerele telefoanelor mobile

Sony a anunțat senzorul de imagine cu cea mai mare rezoluție pentru camerele telefoanelor mobile, oferind fotografii de 48 megapixeli (8000 x 6000 pixeli). Acest număr crescut de pixeli permite de asemenea obținerea unor imagini mai bune prin decuparea unei porțiuni mici din fotografia inițială.

Imaginea din stânga afișează o porțiune de fotografie realizată cu o camera de 12 megapixeli efectivi, iar în partea dreaptă este afișată o porțiune dintr-o fotografie realizată cu o cameră cu senzor IMX586 (cu 48 megapixeli efectivi).

În plus, pixelii de 0,8 microni vor funcționa împreună cu un filtru de culori Quad Bayer, pentru a capta culorile cu ajutorul a 2 x 2 pixeli adiacenți, evitând obținerea unor imagini cu zgomot atunci când se fotografiază în condiții de lumină scăzută.

În timpul fotografierii la lumină redusă, rezoluția va fi de 12 megapixeli, dar va capta imagini cu zgomot redus. În timpul fotografierii la lumină optimă, rezoluția va fi de 48 megapixeli.

"Tehnologia de control al expunerii oferită de Sony și funcțiile de procesare a semnalelor sunt integrate în senzorul de imagine, permițând redarea în timp real și o gamă dinamică superioară, de patru ori mai mare decât produsele convenționale", notează compania.

Sony intenționează să lanseze senzorul CMOS IMX586 în luna septembrie, la un preț de 3000 de yeni (27 dolari).


2 comentarii despre subiectul „Sony a anunțat IMX586, un senzor de 48 megapixeli pentru camerele telefoanelor mobile”:
Anonim

S-au dus vremurile când un numar mai mare de pixeli insemna imagini mai de calitate. In prezent, cresterea numarului de pixeli duce la riscul aparitiei unor imagini "zgomotoase". In teorie. Dar probabil stie Sony ce face :)

Anonim

Ma gandesc ca o tehnologie noua, care foloseste 4 pixeli pentru a capta doar un pixel in poza - vezi ca pozele la intuneric au doar 12 MP, captate cu senzor de 48 MP - s-ar putea sa fie ceva inovativ. Probabil ori face media valorilor celor 4 pixeli, ori alege pe cel mai bun.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile