marți, 7 august 2018

Android 9.0 are denumirea de Android Pie și a fost lansat oficial

Google a anunțat oficial că Android 9.0 se numește Android Pie. Actualizarea la noua versiune a platformei va sosi în curând pe telefoanele Pixel, deoarece noua versiune s-a lansat oficial de astăzi pe aceste dispozitive Google. Dacă aveți un alt tip de telefon, probabil va trebui să așteptați încă câteva luni pentru a obține actualizarea software-ului, chiar dacă deja utilizați versiunea beta.

Google afirmă că dispozitivele care au făcut parte din programul Android beta (care include dispozitive de la Sony, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo, OnePlus și Essential) și dispozitivele Android One care se califică vor obține probabil actualizarea până la sfârșitul toamnei. Google a precizat că are colaborări cu producătorii pentru a oferi mai multor persoane acces la noua versiune a platformei Android, iar majoritatea dintre producători intenționează să lanseze Android 9 Pie pe dispozitivele lor înainte de sfârșitul anului.

Dintre noile funcții se remarcă "Select to Speak - OCR in Camera View", amplificatorul de sunet, meniul de accesibilitate, economizorul de baterie, consumul adaptiv de baterie, luminozitatea adaptivă, restricții la consumul de baterie, suportul multi-cameră, suportul pentru cameră video externă, funcția "nu deranja" inclusiv pentru ecran, statistici utilizare aplicatii, limitare utilizare zilnică aplicatii, suport pentru ecrane 18:9 sau cu raport de aspect mai mic decât aceasta valoare, precum și pentru ecrane cu decupaj. De asemenea, se facilitează utilizatorilor utilizarea în comun a unui singur dispozitiv și sa separă vizual aplicațiile de la locul de muncă. A fost introdusă posibilitatea amânării actualizărilor OTA cu până la 90 zile.

A mai fost adăugate: posibilitatea de conexiuni Bluetooth multiple, asistență pentru căștile ce raportează întârzierea sunetului, astfel încât videoclipul de pe dispozitiv și sunetul de pe căști pot rămâne mereu sincronizate, memorie volum pentru dispozitivul Bluetooth, suportul integrat pentru VP9 Profilul 2 al High Dynamic Range (HDR), precum și HD Audio. Android 9 Pie este compatibil și cu imaginile în format HEIF.

Aplicațiile de mesagerie pot oferi sugestii pentru "răspunsuri inteligente" în notificări, astfel încât să puteți răspunde cu o simplă apăsare. Gestionarea notificărilor este mai rapidă.

Se oferă criptarea backup-urilor Android cu un cod secret (cod PIN, model sau parolă). A fost adăugat un sistem standardizat de autentificare biometrică. Pe hardware compatibil, aplicațiile pot utiliza acum UI controlat de hardware-ul securizat pentru a obține confirmarea pentru o tranzacție sensibilă, cum ar fi efectuarea unei plăți. A fost lansat StrongBox: pe dispozitivele hardware compatibile, aplicațiile pot profita acum de hardware-ul dedicat pentru a proteja cheile private.

Android 9 protejează confidențialitatea într-o serie de moduri noi. Acum, Android va restricționa accesul la microfonul telefonului dvs., la cameră sau la alți senzori atunci când o aplicație nu este afișată pe ecran (este în așteptare) sau este concepută să ruleze în fundal. Dacă o aplicație are din nou nevoie să acceseze un senzor, aceasta va afișa o notificare persistentă pe telefonul dvs. Android 9 aduce, de asemenea, îmbunătățiri importante care protejează toate comunicațiile web și oferă navigare web privată.

Se oferă de asemena acces mai rapid la funcția Always-on-Display. Setările rapide oferă un design vizual actualizat și au un subtext informativ. Comenzile de volum sunt mai simple și mai accesibile și vă permit să controlați instantaneu volumul media, precum și să reglați rapid setările volumului de apel și de notificare.

Puteți obține mai simplu și mai rapid capturi de ecran. De asemenea, controlul asupra rotației afișării ecranului se face cu un simplu buton care confirmă momentul în care doriți să schimbați pozitia imaginii pe dispozitivul dvs. chiar și atunci când orientarea automată este dezactivată.

A fost reconceput modul de navigare în sistemul Android, pentru a facilita căutarea și schimbarea între aplicații. Glisați în sus de oriunde pentru a vedea previzualizări pe ecran complet ale aplicațiilor recent utilizate, glisați spre stânga și spre dreapta pentru a naviga cu ușurință între ele și atingeți una dintre aplicatii pentru a o accesa. Fragmente interactive ale aplicațiilor dvs. preferate pot apărea în locuri diferite, cum ar fi Căutarea Google.

O alta funcție este "Selecția generală": apăsați lung pentru a selecta textul sau imaginea și pentru a vedea posibile acțiuni bazate pe ceea ce ați selectat (de exemplu, o opțiune de direcționare către o adresă cu Google Maps sau partajarea acesteia).


Niciun comentariu despre subiectul „Android 9.0 are denumirea de Android Pie și a fost lansat oficial”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile