marți, 14 august 2018

RCS&RDS: Creștere a numărului de abonați la tv cablu, scădere a numărului de abonați la DTH (satelit)

Grupul Digi Communications NV a făcut publice astăzi, printr-un comunicat de presă, rezultatele financiare pentru semestrul I 2018, anunțând o creștere a veniturilor cu 4,8% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 454 milioane EUR la 475,8 milioane EUR.

România se menține ca piață principală a grupului, generând 70 % din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (cu 15 %), urmată de Spania (12 %) și Italia (2 %). În total, pe cele patru piețe, compania înregistrează o creștere a numărului de unități generatoare de venit (RGU) de 6%, ajungând la 13,7 milioane RGU de la 12,9 milioane, în primul semestru al anului 2017.

Totodată, grupul a afișat indicatori în evoluție pentru principala activitate generatoare de creștere - serviciile de telefonie mobilă (+ 10 %, de la 4,3 milioane RGU, în total Grup, la 4,7 milioane RGU).

În România, grupul a raportat creșteri pe segmentul serviciilor fixe, cu un progres de 7,7% al abonamentelor la serviciile de televiziune prin cablu (3,15 milioane abonați, la 30 iunie 2018) și 9,4 % al abonamentelor pentru serviciile de internet și date fixe. Numărul de abonați Digi Tv DTH România (satelit) este în scădere cu 8,7%, fiind de aproximativ 564.000.

Spania și Italia au înregistrat o creștere importantă, de 51%, a numărului de unități generatoare de venit, ajungând de la 0,9 milioane RGU, în primul semestru 2017, la 1,3 milioane RGU. Pe cele două piețe, Digi Communications se adresează atât diasporei românești, cât și clienților locali, derulând activități de operator de rețele virtuale mobile (MVNO).

”Rezultatele obținute în acest prim semestru al anului sunt efectul continuării investițiilor în infrastructură și în creșterea calității și diversității serviciilor oferite clienților. Am păstrat, în ultimii ani, un nivel al investițiilor de peste 200 milioane euro și culegem roadele acestei politici de investiții. În total, din 2010 până în 2017, Grupul Digi a investit circa 2 miliarde euro”, a precizat Serghei Bulgac, CEO al Grupului Digi Communications.

Digi Communications NV este compania mamă a operatorului de comunicații electronice RCS&RDS, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia. Înființată în urmă cu aproape 25 de ani, compania are aproximativ 13.000 de angajați.


11 comentarii despre subiectul „RCS&RDS: Creștere a numărului de abonați la tv cablu, scădere a numărului de abonați la DTH (satelit)”:
Anonim

Scăderea pe DTH poate fi și din cauza lipsei canalelor Trustului Intact. Poate le vor introduce în viitorul apropiat, cine știe...

Anonim

Chiar cu scaderea pe DTH, ei sunt pe crestere, ca le-a crescut numarul de abonati la tv cablu cu 224.000 si le-a scazut 54.000 la DTH, deci per total au un plus de 170.000 de abonati la tv.

Anonim

Au pierdut 14.000 abonati la telefonie mobila, dar au castigat 178.000 abonati persoane fizice la internet fix si au mai castigat 25.000 abonati persoane juridice la internet fix.

Deci au cresteri mari la tv cablu si internet fix, scaderi relativ mari la satelit si mici la telefonie mobila, dar per total mult pe plus la numar total de abonati.

cg

Interesul pentru DTH scade in Romania, atunci cand vine oferta alternativa de cablu tv care e asociata cu internet fix. DTHul nu are internet, e mai mult interesant pentru zonele in care RCS sau alti cablisti nu ofera internet fix/cablu, precum si pentru strainatate.

Anonim

DTH-ul e interesant si pentru cei care nu vor sa se aboneze la 2 servicii, cum e impus in general la tv cablu/internet.

cg

Asa e, dar cu timpul cei cu DTH devin interesati si de internet si atunci migreaza spre cablu tv.

Anonim

Asta inseamna ca a inceput extinderea serviciilor de cablu si in localitatile mai mici, cum ar fi mediul rural. Tot raul spre bine. :)

Anonim

Mare greseala au facut si mai fac ca nu baga pe DTH posturile Intact, macar in SD. Personal cunosc multe persoane care au trecut de la ei la Orange sau Focus EXACT pentru ca lipseau posturile Intact.

ALIN29

Răbdare,sunt negocieri in desfasurare intre Digi si Intact pentru introducerea antenelor pe dth.Negocierile au inceput la 1 Iulie 2018.

Unknown

Intrdevar sunt scaderi e DHT dar unde fac retele noi ii muta automat de pe DHT pe terestru cablu atutomat credca acest este motivul scaderi abonatii DHT

Anonim

RCS&RDS a înregistrat o scădere a numărului de clienţi la serviciul de televiziune prin satelit de la trimestru la trimestru. Această scădere este explicată prin faptul că utilizatorii renunţă la acest serviciu pentru fibra optică.


“Televiziunea prin satelit va scădea ca penetrare în rândul consumatorilor pentru că este o tendinţă clară către fibra optică. Noi cel puţin vrem să mergem cu reţeaua de fibră optică către tot mai mulţi consumatori. De aceea vedeţi o creştere a televiziunii prin cablu şi o scădere a televiziunii prin satelit. Televiziunea prin satelit va rămâne doar în locurile unde nu vom putea ajunge cu fibra optică. Îl vedem ca un serviciu suplimentar”, a spus Valentin Popoviciu, vicepresedinte grupul Digi|RCS & RDS.

https://m.capital.ro/exclusiv-decizia-celor-de-la-rcsrds-toti-romani-vor-beneficia-d.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile