marți, 11 septembrie 2018

Două seriale lansate în 2018 - ”Picnic at Hanging Rock” și ”Hard Sun” - încep, în septembrie, la FilmBox Premium

Două seriale noi debutează chiar în această săptămână la FilmBox Premium, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit.

”Picnic at Hanging Rock” (”Picnic la Hanging Rock”) este o producție australiană care a avut premiera în țara de origine în mai, anul acesta. Serialul este o adaptare după romanul semnat Joan Lindsay, din 1967, și prezintă povestea intrigantă a unui grup de eleve, care în timp ce se află într-o excursie la Hanging Rock, de Ziua Îndrăgostiților, dispar într-un mod misterios.

Doamna Hester Appleyard (Natalie Dormer, actriță pe care o cunoaștem din Game of Thrones sau Hunger Games) cumpără un conac izolat pe care-l transformă într-o școală de fete. Colegiul Appleyard se bucură de un real succes, până când, pe 14 februarie 1900, trei dintre studentele școlii și guvernatoarea lor dispar în timpul unui picnic. Impactul acestei dispariții este foarte puternic, iar teoriile se țes pe parcursul celor 6 episoade.

Scenariul a respectat îndeaproape detaliile romanului, astfel că ”serialul păstrează spiritul lui Joan Lindsay. Cei care au citit cartea, nu vor fi dezamăgiți”, mai spune Dormer. Personajul interpretat de actrița britanică de 36 de ani se dezvăluie treptat: mai întâi imaginea directoarei de liceu, agresivă și fermă, apoi cea a unei femei cu un bagaj emoțional dificil de gestionat. ”A fost ca și cum am jucat de fapt două personaje. Trebuie să sapi adânc pentru a ajunge la omul Hester Appleyard”, a declarat Natalie Dormer.

Serialul ”Picnic at Hanging Rock” (”Picnic la Hanging Rock”) începe pe 11 septembrie și este în fiecare marți, de la ora 21:00, la FilmBox Premium.

FilmBox Premium a programat, începând cu 15 septembrie, serialul ”Hard Sun” (”Soare crud”), o coproducție Marea Britanie și SUA, regizată de Neil Cross, cel care a scris și scenariul, cu Agyness Deyn și Jim Sturgess în rolurile principale.

Serialul cu 6 episoade s-a lansat la începutul lui 2018 în Marea Britanie și Statele Unite și a fost apoi achiziționat și de alte țări importante, precum Australia, Germania, Suedia.

”Hard Sun” (”Soare crud”) este o dramă pre-apocaliptică, acțiunea desfășurându-se în Londra zilelor noastre. Protagoniștii sunt doi polițiști diferiți din toate punctele de vedere, Charlie Hicks și Elaine Renko, care dau peste diverse dovezi ce arată că un eveniment cosmic misterios va distruge pământul în următorii cinci ani, fapt pe care guvernul încearcă să-l țină secret pentru a evita anarhia.

Pentru Agyness Deyn rolul din ”Hard Sun” nu a fost o misiune ușoară. Actrița a fost nevoită să învețe să se bată. ”M-a antrenat o femeie foarte mică de înălțime din New York, care era capabilă să-și bată soțul, un tip foarte masiv. De la ea am învățat că trebuie să-ți dozezi foarte bine energia, având în vedere că nu te poți folosi de greutatea corporală”, povestește actrița britanică. În plus, Deyn s-a folosit de ceea ce știa din artele marțiale: ”Am făcut karate de la 4 ani. Fratele meu mai mare a făcut karate, așa că părinții meu au decis să nu mă dea la balet, ca toate fetițele, ci să fac același lucru ca și el. Am renunțat la acest sport la 13 ani, tocmai când urma să obțin centura neagră. Dar am descoperit băieții și m-am lăsat de karate”, mărturisește Agyness Deyn cu umor.

Și pentru Jim Sturgess rolul din ”Hard Sun” (”Soare crud”) a fost o provocare. ”Am discutat chiar cu câțiva detectivi adevărați. Nu m-am antrenat foarte mult pentru acest rol înainte, de aceea a trebuit să muncesc mai mult în timpul filmărilor”, spune Sturgess.

”Hard Sun” (”Soare crud”) este la FilmBox Premium, sâmbăta, de la ora 21:00.


Niciun comentariu despre subiectul „Două seriale lansate în 2018 - ”Picnic at Hanging Rock” și ”Hard Sun” - încep, în septembrie, la FilmBox Premium”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile